Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

precizēta - Tiesībsargs: ierēdņu politiskās tiesības būtu izvērtējamas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
labo jums neredzēt!
l
Ar šo pilnīgi pietiktu iedzīvotājiem,bet Āpsīša restei tas neies cauri!
Din
D
Dumais zatleris un āpsītis. Valsts civildienesta likuma 1. pants jau ilgus gadus nosaka, ka ieredniem jabut politiski neitraliem. Tas nozime, ka NEDRIKST vini but politisko partiju biedri. Jo ka partijas biedrs var but POLITISKI NEITRALS?
nodokļu maksātājs
n
Apsīša kantoris ir klasisks piemērs kā bezjēdzīgi tiek notriekta valsts,tas ir mūsu, nauda. Vesels miljons.
ABCE
A
Vai tad veel taa Apsiisha amata instituucija nav samazinaata,ka pagaidaam neefektiiva un daudz teeree budzeta liidzekljus.
Sumbrs
S
Romāns ir bijis "Latvijas ceļā", un tas izsaka visu: no LC var aiziet tikai formāli, ne pēc būtības.
pedants
p
Vārds "tiesībsargs" nav jāraksta ar lielo burtu. Nav jau Tas Kungs :) Termins ir neizdevies, bet tā ir cita problēma, un lielais burts par plāksteri neder.
dzeris
d
Atkal kārtējais šī teTP ielikteņa Apsīša teātris. Mums viss pakļauts šiem te politmafijas grupējumiem - TP, TB, LPP, ZZS, arī attiecīgie ierēdņi, un šie grupējumi, ko mums sauc par partijām, attiecīgi pakļauti saviem saimniekiem, tā ir varas vertikāle "pa latviski". Būt politiski neitrālam ierēdnim un nepakļauties partiju diktātam praktiski ir neiespējami, un, visi zina, ka partijas visu ierēdniecību ir piemēslojušas ar saviem neprofesionāliem, toties uzticamiem, cilvēkiem. "Riņķī apkārt"pareizi treica - partijas jāfinansē tikai no budžeta, pielietojot drakoniskus un tūlītējus sodus par pārkāpumiem. Un ierēdņiem jānes atbildība gan par tēriņiem, gan visu pārējo, tāpat, kā jebkuram. Un, kaut formāli, ierēdnism jābūt politiski neitrālam, ja vi;ņš grib dsrboties politikā - laipni lūdzu, bet, tad neesi ierēdnis. Apsītis kārtējio reizi murgo, izzīdis problēmu no pirksta, lai nav jārisina reālas problēmas. Kā visi TP un šīs te vecās koalīcijas ielikteņi - tikpat atbilstošs ombucmens, kā Šmits. Kad vajag kādu aizstāvēt pa īstam, bet tas pret darītāju interesēm - bikses pilnas un nolien pagr;īdē.
DUST
D
jaa,izskataas,ka darbotos sheit viens liels vaarnu bars un dazhas vaarnas piedi.....s vidi,un neko nevar dariit,jo ir likums: VAARNA vaarnai acii neknaab.
DUST
D
jAA,piekriitu,ka vispirms ierednim jaastraadaa profesionaali.Pietiek ar to,ka iereednis paars reizes nav bijis profesionaals,kad jaaizsludina konkurss uz jaunu profesionaalaaku iereedni.Bet , nelaime taa,ka ministre negrib iziet uz atklaatiibu un pateikt visu par savu iereedni un pieprasiit jaunu konkursu.
Žuks
Ž
Romāns kļūst smieklīgs, jo nozīgākos momentos viņš klusē kā zivs, bet šeit iespējams izliekas nezinām likumus. Rodas jautājums vai pats tiesībsargs ir politiski neitrāls?
valdis
v
aqtkal arī šis mālē acis Politiskās partijas? kadas politiskās partijas ,te ir izteikta ekonomisko ,atškiribā no citām valstīm kur ekonomiskie grupējumi ciņas parto kādfa valsts un tautsaimniecibas nozare jāatīsta par galveno ,te ir no pirmās 1990 g republikas dienas pastāvejusi atsevišku cilveku ,kas tai momenta bija pie varas mežonīga valsts īpašuma ,, prihvatizacija,, un ap šiem darboņiem kuriem toreiz neaplauza nagus veidojās lidzdalibnieki -pakalpiņi kuri tika siltas vietas tika ari kāda drupata UN TŌS GRUPĒJUMUS MUMS UZBĀZ PAR PARTIJĀM? šodien jau pie izlaupītā valsts īpašuma iet ciņa par valst budžeta līdzekļu pārdalīšanas šava labā ,ipašums ir isagrabts un tagad ir tikkai tekošā peļ'ņa /nodokļi / valsts kases un ja nav tad kārtejā afera ar atjaunojamo energiju ,atkritumiem vai kurināmā resursiem jau pa tiešo tie grābts no tautas paaugstinot tarifus takā cienitais tiesibsargs te ir jautāums vai ir legali šie tuvu mafijas rīcibai grupējum tatai izveles nav jo nav politisko partiju ir tikkai širmis
riņķī apkārt
r
Šoreiz atkārtošos, taču problēma ir nopietna. Līdz nākošajām vēlēšanām ir jāmaina likumi, kuri regulē politisko partiju pastāvēšanu un darbību, un tur jābūt punktam, ka pratijas finansē tikai un vienīgi no budžeta, bet jeb kura "ziedošana" politiskai partijai ir noziegums par kuru draud cietums. Ir jāmaina saknē ši brīža situācija, kad maksāt spējīgi ļaudis atbalsta visas Latvijā pastāvošās partijas pēc kārtas, tādējādi nodrošinot savu ietekmi uz valstī notiekošo pie jebkuriem vvēlēšanu rezultātiem
Ralfs
R
Valsts civildienesta likums kopš tā pieņemšanas paredz, ka valsts civildienesta ierēdnim jābūt politiski neitrālam. Līdz šim attiecībā uz citiem amatiem, t.sk. tiesnešiem, tas nozīmēja arī to, ka attiecīgā valsts amatpersona nevar būt partijas biedrs. Turklāt MK noteikumi, kas bija pieņemti Satversmes 81. panta kārtībā un ko nomainīja Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likums 2006. gadā, paredzēja, ka par politisku darbību vai pat tās mēģinājumu valsts civildienesta ierēdni var disciplināri sodīt. Ievērojot minēto, pirmkārt, nav skaidrs, kādēļ valsts civildienesta ierēdņi nav ievērojuši likuma normas, un, otrkārt, kādēļ Valsts Prezidentam jārosina ko tādu, kas jau likumā ir noteikts, bet tiesībsargam jāiebilst pret ko tādu, kas ar likumu daudzus gadus ir aizliegts. Vienīgais, ko var ieteikt - Valsts kancelejai, Valsts Prezidentam un tiesībsargam iepazīties ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un nedaudz apgūt prasmes tiesību normu interpretācijā un piemērošanā.
Dase
D
sie telainie jautajumi jaizbeidz vienreiz. ir taks skaidrs, ka pofig ka nevar but partijas biedri. nu tad izstajas, bet draudziba paliek un djelas bidi talak. vajag mehanismus, kas liek negribet darit tadus sudus, ka sadarija piemeram par biogazes kvotam. 1- ja tas ir nelikumigi izdarits, vai pret valsts interesem, tad lemums tiek anulets ar labvelibu valstij 2- tads darbonis nekad nedrikst vairs stradat uznemumos, kas ir ar valsts vai pasvaldibu kapitaldalam 3- zaudejumi, kas rodas- tiesvedibas izdevumi un tamlidzigi tiek piedziti no vainiga ieredna. elementari!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas