Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

precizēts - Askolds Rodins: Laiks analizēt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dzeris - d"Andris
d
Nekāda pasaka tā nav, nezinu īsti kurā, bet kādā no skandināvu valstīm it kā gandrīz vai tā arī esot. Par ti ierēdņu skaita samazināšanu, tur, protams, katram skaidrs, no kuriem tiks vaļā, par kādu tur nopietnu izxvētrtēšanu var tikai pasmieties, kāda tur nopietnas izvērtēšana valstī, kur ieņēmumu prognozi un budžetu labo trīsreiz nedēļā. Par to 0 deklarāciju un legālo prezumpciju jau neviens pat nepiemin, saprot, ka šīs te saeimas laikā runāt par to bezjēdzīgi. Vismaz līdz nākošās saeimas vēl;ēšanām nekas te nemainīsies, bet pastāv zināms nemiers, ko vēl viņi šinī laikā var savārīt? Neviens jau šos apturēt nespēj. Un, ja arī nāks pēc tam tie "gaišie spēki", zināmas šaubas māc arī par to profesionalitāti, bez tam, lai cik viņi būtu gaiši un kādus profesionaļus nepiaicinātu, izstrēbt visu to putru, ko savārīja iepriekšējie, tāpat būs grūti, bet, vasrbūt, izdasrīs kaut elementāro, to pašu 0 dekl. un leg. prezumpc. beidzot pieņems un nedaudz nodokļu sistēmu pamainīs.
d'Andris
d
Nez vai šī taupīšanas lieta būtu Repšem patentējama, bet policijas un robežbūves patiešām apturēja :) Lai zinātnieki pastrīdās, kāds no tā bija labums. Ar taupīšanu jau lielākā problēma ir tā, ka ar skaļiem lozungiem pa priekšu atņem naudu, bet pēc tam brīnās, kas vairs nestrādā. Tagad saīsinot N% it kā iegūs pamatbudžets, bet tas viss tulīt būs jāmaksā no sociālā budžeta. Pirmos 6-8 mēnešus, ja cilvēki pareizi izlasīs likumus, būs jamaksā apmēram 50-70% no iepriekšējiem izdevumiem un nodokļos no tā nekas neatgriezīsies. Man bail domāt, kas būs pēc tam, ja krīze ieilgs, bet no kaut kā šiem cilvēkiem būs jāiztiek. 90-tos gados nemaz nebija tik reti gadījumi, kad bijušie miliči kļuva par burlakiem ... Otra problēma. Kas tad īsina? Tie paši, kas štatus uzpumpēja. Kurus tad metīs ārā? Vai tad tos pa draugam pieņemtos? Vai pamatojoties uz nopietnu izvērtēšanu, kuru līdz šim nekad nav veikuši? Mjā, bet ko tad darīt? Ja būtu cita Saeima, droši vien varētu runāt par visu ierēdņu ienākumu deklarāciju publiskošanu, nulles deklarācijām utt. Uz katra kabineta varētu uzrakstīt: "Ierēdnis X, gada alga N". Blakus sūdzību kasti. Kā pamatota sūdzība, tā 10% nost. Un vienalga, vai no apmeklētāja, padotā, citas ministrijas vai citas valsts. Domāju, ka kukainīši sakustētos ļoti ātri un gan sliņķus saīsinātu, lai darbi labāk iet, gan paši pa kazino nestaigātu. Nu, tāda Eināra stila pasaka ar izrēķināšanās elementiem :)
Vika
V
Lai nu kā ar to Repši, bet to, ka viņš pirmais sāka runāt par valsts naudas taupīšanu, ir fakts. Par to viņu politikāņi ar TP priekšgalā pataisīja par pamuļķīti, jo rokas bija atlocītas varenai treknuma smelšanai.Vēl šodien daudzi runā par taupīšanu, bet faktiski nesaprot, kas tas ir. Kaut vai Leiškalns prēmiju nepieciešamību pamato ar to, ka cilvēki naktī strādājuši. Domāju, ja esam bedrē, tad jādara ne tikai tas, lai gan zinām, ka šie pašaizliedzīgie cilvēki, darba laikā bieži vien sastopami frizētavas, salonos u.c.
Vecs čekists
V
Redziet, bērniņi, "specdienests" jau ar savu nosuakumu vien norāda, ka tas ir ļoti speciāls, ļoti augsta kvalifikācijas līmeņa indivīdu organizēts veidojums. Specdienestiem ir jābūt galvas tiesu augstāk, ievērojami gudrākiem, nekā tās sfēras, ko viņi pārrauga. Kur mums ir tie sakarīgākie cilvēki? Pareizi - komercstruktūrās! Ja specdienestu krēslus aizņem vienkārši uzticami "vajadzīgie puiši", tad vienīgais ieguvums - ir atrisināta šo puišu nodarbinātības un nodrošinātības problēma. Nekas vairāk. Tādi spēj tikai visās jomās imitēt darbību, piemēram - kaucināt sirēnas. ( Diemžēl, manā dzimtajā kantorī arī tadu bija pilns - kā prusaku.)
d'Andris
d
Repše sakratīja valsts aparātu, piekrītu. Piekrītu, ka vajadzēja arī. Bet tas tika izdarīts autoritāri un bez sistēmas, bez redzējuma, ko īsti grib būvēt vietā. Jau pirmajos soļos nodrošinoties ar ienaidniekiem, nepiesaistot atbalstītājus no iekšienes. Lai gan 50% balsu nesavāca, valdīt mēģināja ar 100% atbalsta ilūziju. Kā pāvests, kas nekļūdās. Tāpēc arī nobira no savas vietas. Paklupa jau uz "zelta rokām", kad principi izrādījās elastīgi. Kas palika? Totalitāras pārvaldes iespējamības sajūta, kuru izmantoja sekotāji. Represīvas institūcijas, kurās arī varu pārņem sekotāji. Portfeļu Emsis bija starpposms iešļūkšanai Eiropā. Pēc tam uz skatuves iznāca īstie darītāji. Viņi, šķiet, sākumā paši brīnījās, cik valsts aparāts ir kļuvis vertikāli paklausīgs, lojāls, bezpersonisks ... Neviens nebija jānošauj, pietika, ka Repše paklausības un ielīšanas instinktus ar pāris akcijām atmodināja. Jā, TP&Co šo situāciju ir attīstījusi, bet Repše, izniekojot tautas uzticību, to padarīja iespējamu, un Dienas&Co neelastīgums sekmēja, polarizējot un saskaldot viedokļus. Pozitīvisms tā vienkārši nebūtu nostrādājis, ja pirms tam gadiem ilgi nebūtu negatīvisms ražots. Laika distance varbūt ļaus saprast tās "gaišo spēku" kļūdas, kuras mūs pie šīs pasaules krīzes "tumšo spēku" pavadā ar parādu nastu nevis tauku rezervi atveda. Es neceru, ka to atzīs šeit, bet es to tik un tā uzrakstu :) Un palieku pie sava - sabiedrības sistēmām ir jābūt vienkāršām, tas ir pirmais to kvalitātes kritērijs. Ja būs trīs drošibas dienesti, nekādu datu apkopošanu nevajadzēs. Drošības dienesti paši apkopos, analizēs un premjeram atskaitīsies. Priekā :)
Seņa
S
2004.gada novembrī Repše nebija valdības vadītājs, Askold!
dzeris
d
Lai tur ko par Repši teiktu, viņa valdības laikā no visas valsts pārvaldes tāda smirdoņa, kā Kaulīša un tagadējos laikos gan nenāca, skaidrs, ka viņam bija arī daudz kļūdas, bet viņu jau arī gremdēja, kā varēja. Bet par specdienestiem skaidrs, ka to ir par daudz.
čamma-andrim
č
Kungs pieder pie tiem, kas NAV spējīgi akceptēt izcilus prātus. Labāk vārīties to ļautiņu barā, kas visu izsaimniekojuši līdz mielēm? Kāpēc joprojām ir tāds iespaids, ka tieši Repše bija tas RETAIS, kas bija spējīgs redzēt situāciju tālāk par savu DEGUNGALU (kabatu!)? Ne par velti TP Repšes iznīcināšanai veltīja SMAGO artilēriju! Tagad sēžam dziļā bedrē, bet joprojām prāta NAV !!!!
d'Andris
d
Ne vienu vien tikai miljonus skaitīt protošā godīgā baņķiera jaunievedumu TP&Co noveda vai vismaz centās novest līdz spožai realizācijai. Tieši Repšes uzdarbošanās sēja to autoritārisma sēklu, kas pēc tam uzdīga Eiropas demokrātijas specifiskās vienlīdzības (vecajai un jaunajai atšķirīgās) miljonu taukos. Jebkuras sistēmas pirmais vērtēšanas kritērijs ir vienkāršība. Ja mums ir ducis visādu specdienestu un tiem pa virsu vēl annālizatori, tad skaidrs ir tikai tas, ka jālikvidē 2/3 no šiem dienestiem pēc saraksta. Latvijā normāli funkcionējoša policija tiktu galā arī ar pļāpīgiem lektoriem un dziedātājiem :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas