Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Prēmijas varēs maksāt arī valsts uzņēmumos, kas strādā ar zaudējumiem

Prēmēt darbiniekus varēs arī tajās valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās, kas strādā ar zaudējumiem, taču prēmiju apjoms nevarēs pārsniegt 30% no algu fonda, to paredz Saeimas tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā skatītie likuma grozījumi par atalgojuma apmēru valsts un pašvaldību uzņēmumos.

Jau vēstīts, ka 2010.gadā un 2011.gadā izmaksāt prēmijas valsts un pašvaldību sektorā ir aizliegts, taču šīs aizliegums neattiecās uz uzņēmumiem, kas strādā brīvā tirgus apstākļos. Vienīgie ierobežojumi - nedrīkst būt nodokļu parādi, bet nav svarīgi vai uzņēmumam ir bijusi peļņa. Šāds nosacījums ir ietverts, jo iespējama situācija, kad uzņēmums strādājis ar zaudējumiem, izpildot akcionāru uzdevumu vai arī veicot lielas investīcijas savā attīstībā. Pašlaik likumā nav iestrādāta arī norma, ka prēmēt nedrīkstēs uzņēmumus, kas saņem valsts dotācijas, taču par šiem kritērijiem vēl tiks diskutēts valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas