Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Premjers aktualizē kompensācijas ebrejiem, veidos darba grupu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lno
l
Ir, protams, atškrība starp prasīt un lūgt. Atšķirība ir arī starp dzimtcilvēku un pilsoni: pirmais bez ierunām uz pirmo svilpienu izpildīs pavēli un pēc tam aiz stūra rādīs dūri un lamās prasītāju, otrais ar pašcieņu parādīs prasītājam pareizo virzienu un neturēs ļaunu prātu, jo būs atbilstoši reaģējis. Manuprāt bez iebildēm jāatdod žīdu kulta celtnes /piem. bijušās sinagogas Aizputē un Kuldīgā/ u.c. kopienai kādreiz piederējušie īpašumi, bet nav jāmaksā nekādas kompensācijas bojā gājušo ebreju ideoloģiskajiem pretiniekiem, kuri 40. tajā gadā piedalījās savu tautas brāļu iznīcināšnā kā sociāli bīstamus.
!
!
Opā, rasā! Mums ir lieki muļjoni, ar ko svaidīties bez juridiska pamatojuma, kuru nule taisās izdomāt un aiz matiem ievilkt politiskā ķēķī. Mums ir nauda! Piekrītu piedāvājumam atdot Dienvidu tiltu pa daļām visiem, kas kāro.
HI
H
Mantkārīgie ! Godmanis pēc pēdējās avārijas nebūs īsti atlabis..... Vispirms jārada normāla dzīve Latvijas pamatiedzīvotājiem!
law lover
l
Domāju, ka vajag 2 komisijas. 1. Komisija ir valdības juristi, vēsturnieki, eksperti, kas pārrunā pēc būtības, vai vispār šāds jautājums ir maz Latvijai jāoieņem, vai maz kompensācijas ārpus esošās likumdošanās kādam pienākās. Kāpēc var saņemt kaut kāda mistiska ebrejo kopiena, kaut īpašums piederēja individam nevis kopienai. 2. komisija pēc ebreju restitucijas veleshanas kur ir vinju parstavji un valdiba. Tad jau saja komisja viniem laipni atsaka un suta prom uz savu asv, vai ari runa par to ka reali kaut ko atdot, ja tiesam ir reals juridisks pamats. Man ka lajam jurisprudence liekas, ka pamata sadam kompensacijam nav un latvijas likumdosana ir jau pietiekami mehanismus paredzejusi. Ja tos negrib izmantot - pasi vainigi.
Jānis
J
Es nezinu kā, bet domāju ka vajadzētu organizēt referendumu par ebreju kopienas pieprasītajiem 32 miljoniem. Tas iziet ārpus cilvēka sapratām un cieņai pret citu tautu, kas nav vainiga ne pie kā. Šī valdība un parlaments nav tiesīgi lemt šo jautājumu, jo lielākā pilsoņa daļa neatbalsta viņus.
Rasmuss
R
Nedomāju, ka patreizējai valdībai būtu tiesības tā mētāties ar budžeta naudu! Latvija nav atbildīga ne par nacistiskās Vācijas, ne arī par komunistiskās Krievijas noziegumiem! Tāpat nedomāju, ka patreizējām ebreju draudzēm un kopienām būtu kaut kādas likumīgas tiesības pretendēt uz kaut kādām kompensācijām no Latvijas valsts. Tā vienkārši ir šantāža! Lūk, vēl viens gadījums, kad būtu nepieciešams tautas viedoklis, respektīvi referendums!
Balabolka
B
Godmanis pakatījās spogulī un saprata, ka pienācis laiks ebrejiem saņemt kompensācijas...
Dana 1
D
Tad tomēr vajadzētu aktualizēt jautājumu arī par kompensācijām latviešiem. Latviešiem tika sagrauta valsts un visa tās infrastruktūra. Latvieši nav vainīgi pie ebreju zaudējumiem, ka viņiem tie būtu jāatlīdzina. Kad es paklausos, kā I.Godm. runā par pensionāru stāvokli (un iespējām to uzlabot) un kā aktualizē 'šo "kompensāciju lietu", man viņs kļūst ļoti netīkams gan kā cilvēks, gan kā politiķis. Un vēl šī premjera sūkstīšanās pirms dažām dienām TV pārraidē par gaidāmo mazo pensiju, kas viņam stāv priekšā. Varbūt arī premjeri sailgojušies pēc prezidenta "mūža maizes"... Man gan liekas, ka viņš jau tā kaunu apēdis ar to pašu dienišķo maizi.
Karlis
K
Karlis. 09:38 20.Aug. Izmantojot ļoti saspīlēto politisko situāciju ar Krieviju un tās agresivitāti pret Grūziju, šis ebreju reketa projekts LAtvijā izdosies. Dīvaini skan formulējums restitūcija pret Latviju. SEV UN CITIEM ATGĀDINaŠANU, KAS IR RESTŪCIJA. ----- RESTITŪCIJA IR >> ĪPAŠUMA ATDOŠANA KĀDAI VALSTIJ, KURAI KARA LAIKĀ CITA VALSTS TO BIJA ATŅĒMUSI. Pēdējo karu LAtvijas neizraisīja, viņa pati bija upuris un LAtvijas kā valsts subjekta nebija. Karu izraisīja divas valstis PSRS un VĀcija. Kara darbība uz LAtvijas zemes notika starp PSRS un Vāciju. Pie Visa, kas gāja bojā Latvija kā valsts nav vainīga. Nākošais uz atlikušajiem ebreju īpašumiem, ka arī pārējiem Latvijas cilvēkiem pēc neatkarības atgūšanas, bija īpašumu atgūšanai dots termins likums un pietiekoši garš, ja to kāds vai kādi neizdarīja, Latvija kā valsts nenes atbildību un nav nevienam parādā. Šo akciju es kā LAtvijas pilsonis uztveru, kā ebreju reketu pret LAtvijas valsti. Un tas ir zemiski. Pēc šīm darbībām nevisai augstā cieņa pret ebrejiem, kas darbojas saeimā un viņu atbalstītājiem būs nodzīta uz nulli. Vai tiešām viņi to vēlas?
Abdula
A
Es domāju, žīdiem vajag atdot 12 daļu no Dienvidu tilta. Kā zināms, tiltsir zelta cenā un žīdi varēs viegli izdalīt šo 12 daļu visām 12 Izraēļa ciltīm un pēc taqm ielikt Šveices bankā. Būs arī izpildītas prasības - žīdiem atdota daļa no Latvijas visvērtīgākā nekustamā īpašuma.
@
@
Jau atkal šo absurdu cilā. Juridisku, vēsturisku un morālu absurdu. Kā pa celmiem tam Godmanim iet.
Aigars
A
Kad būs kompensācijas latviešiem un Latvijai???
Tas
T
Ebreji izmantoja pasaules kara sekas (ieskaitot Latvijas okupāciju), lai tiktu pie "holokausta" statusa un ar to saistītām kompensācijām...! Bet latvieši 50 gadus "baudīja" šī kara sekas - Marksa ideju realizāciju! Un vēl arvien - jau 18 gadus "baudām" okupācijas sekas... Un tagad - sava "holokausta" atzīšanas vietā - mūs aicina maksāt plineriem un ždanokām par viņu "holokaustu"! Bet, varbūt tas ir par... okupācijas seku saglabāšanu Latvijā ...? Un var jau arī būt, ka tas ir tikai "karātavu" humors, jo citādāk nav izprotams !
Lelle
L
Jau Kristus bija teicis, ka jūdiem nekad nebūs savas zemes, tie tiks izkaisīti pa visu pasauli, bet ja būs, tad taja nekad nevaldīs miers, bet notiks mūžīgs karš un viņu pecteči ka traki suņi tikai dzīsies pēc pasaules labumiem, kas tiem nesīs tikai postu...kamēr šie nodeveji deģenerēsies un izmirs... Vai tie nav bijuši pravietiski vārdi?
haime
h
Bet tā pulksteņu zagle no Kanādas taču man apsolīja

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒSTULE NO

World Jewish Restitution Organization

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas