Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Premjers kategoriski noraida jebkādu Latvenergo privatizāciju

Valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (JL), komentējot _Latvenergo _valdē pieļauto, ka biržā varētu kotēt 20% uzņēmuma akciju, kategoriski noraidīja uzņēmuma jebkādu privatizēšanas iespēju. “Šāds jautājums nav darba kārtībā un arī likums nosaka, ka Latvenergo nav privatizējams.” Jautāts, vai valdība sākt diskutēt un varētu likumu mainīt, V.Dombrovskis atbildēja noliedzoši.

Lai piesaistītu naudu investīciju projektiem, tirdzniecībai biržā varētu tikt piedāvāti 20% a/s Latvenergo akciju, - par šādu ideju diskutēts uzņēmuma valdē, laikrakstam Diena iepriekš atklāja a/s Latvenergo valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons un valdes loceklis Aigars Meļko.

Kā teikts šodienas laikrakstā, ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) par šo ideju izteicies pozitīvi, norādot, ka «tad Latvenergo nebūtu jāprasa valsts iesaistīšanās TEC-2 rekonstrukcijas otrajā kārtā». Tomēr šo ideju realizēt nebūs viegli, jo jāmaina likumi, kas nosaka, ka a/s Latvenergo ir 100% valsts uzņēmums. Saskatot potenciālus draudus valstij stratēģiski svarīga uzņēmuma ietekmēšanā privāta investora interesēs, kas varētu nozīmēt arī elektrības tarifu celšanu, jau 2000.gadā tika rīkots referendums pret Latvenergo privatizāciju.

Toreizējie aktīvisti ir gatavi tagad rīkoties tāpat, apliecināja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks Egils Baldzēns, vēstīts avīzē.

Biržas idejas atbalstītāji gan uzskatot, ka tādā gadījumā katra mājsaimniecība varētu tikt pie Latvenergo akcijām un vismaz daļu par elektroenerģiju samaksātā atgūt atpakaļ dividenžu veidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas