Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Premjers: nekādi principi neglābs, ja nesaņemsim aizdevumu

Par tiesiskās paļāvības principu mēs varam daudz diskutēt, bet jāsaprot, ka reāli mēs esam krīzē, intervijā _Latvijas radio _trešdienas rītā sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL), komentējot jaunākos šā gada budžeta grozījumu priekšlikumus, kuros krasi jāsamazina plānotie izdevumi. “Pašreiz izvēle ir - vai nu veikt budžeta grozījumus un turpināt saņemt starptautisko aizdevumu, vai nu budžetu negrozīt, balstoties uz tiesiskās paļāvības principu vai vēl visādiem citādiem principiem, un tad vienkārši aizdevumu vairs nesaņemsim, un sekas būs vēl daudz smagākas, un tajā brīdī nekāds tiesiskās paļāvības princips mūs vairs neglābs,” savu viedokli pauda valdības vadītājs.

Runa ir par vairākiem budžeta priekšlikumiem ar kuriem otrdien nāca klajā valdība. Diena jau rakstīja, ka varētu samazināt arī līdz šim neaizskaramos izdevumus - bezdarbnieku pabalstus, ģimenes pabalstus, invaliditātes pabalstus, piemaksas un tā sauktās māmiņu algas. Finanšu ministrs Einars Repše (JL) otrdien arī norādīja, ka nav pareizi, ka māmiņu algas pārvērtušās par “tētiņu algām”. Iepriekš valdība izlēma mainīt arī pensiju sistēmas nosacījumus, ko Saeima atbalstīja.

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) otrdien sacīja, ka ļoti piesardzīgi jāvērtē pabalstu izmaksas termiņa samazināšana, jo tas var draudēt ar vēršanos Satversmes tiesā. Tādējādi valsts, iespējams, pārkāps tiesisko paļāvības principu, kad cilvēks ir maksājis sociālo nodokli, rēķinotos ar to, ka darba zaudēšanas gadījumā gadījumā saņems pabalstu, norādīja ministrs.

“Mēs te pašreiz cīnāmies ar sekām, situācija nav radusies ne nekurienes, ne mans uzdevums atkal kritizēt bijušās valdības, bet mēs labi zinām, kādā veidā esam šādā situācijā nonākuši, cik bezatbildīga ir bijusi iepriekšējo valdību politika. Te būs izvēle starp sliktu scenāriju, kas ir budžeta grozījumi un vēl sliktāku scenāriju, ja neturpināsim saņemt starptautisko aizdevumu,” trešdien radio teica premjers.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Repše ar SVF runās par 7%

Varētu samazināt atlaišanas pabalstus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas