Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Premjers: reformas apgrūtina valsts iestāžu nedisciplinētība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Premjers bez politiskā atbalta ir pliks premjers. Tāds diemžēl ir Dombrovskis, bet premjers ar politisko atbalstu, kas šādos apstākļos nerīkojas valsts interesēs, ir noziedznieks. Tāds, piemēram, būtu Šlesers (TP uz premjerēšanu neietu). Arī tas politiskais atbalsts būtu tāds ne visai tīrs - tā pati lobēšana tīrā veidā. Kā te pareizi minēja CIO, mūsu partijas pēc būtības nav paredzētas nekam citam kā lobēšanai, piesegšanai utt. Tādēļ arī vājš Lācītis ir labāks par "stipru" Šleseru. No tā Šlesera valstij atlektu labums tikai tad, ja viņa un valsts intereses nejauši sakristu. Citādi viņš strādās tikai "otkatam" - tikai un vienīgi.
Kaspars Gasūns
K
Patīkami palasīt vēl kāda cilvēka saturīgu viedokli, citādi mums tikai proletariāta agresijas izvirdumi visos stūros. Dombrovskis ir godīgs cilvēks un saka, kā ir. Tomēr jāstrādā pie tiem ierēdņiem un tām partijām, kas pašlaik ir. Citādi uzreiz pārceļamies par sapņošanu par "Vadoni". (Vispār izrāde-diagnoze... neatkarīgi no tās satura.) Nez kādēļ viņu par to apēst ir gatavi - acīmredzami pieprasījums ir pēc populistiem. Mani arī pēdējā laikā primāri nodarbina ierēdniecības efektivitātes kritēriju un ieviešanas jautājumi. Nākas secināt, ka tas ir praktiski Mission Impossible, bet jāmēģina tāpat ir. Kā tagad ir modīgi teikt, krīze spiež! :D
CIO
C
Nereāls plāns. Likumu vienīgais tiešām var pamainīt, ka saraksti piecos reģionos un kandidēt var tikai vietējais t.i, kurš deklarējis dzīves vietu šajā reģionā - nebūs staigātāju un vietējie labāk zinās vai cilvēks ir āzis vai nav :) Un slieksni uzlikt 7%. Tad būs savas 4 vai 5 partijas Saeimā un koalīcija ar trīs vai divām. Bet vēl vajadzētu ierēdņus depolitizēt - nevar no partijas vidus ausgtākie ierēdņi pārvaldīt neitrālu iestādi un pieņemt neitrālus lēmumus. Esošajiem jāizstājas.
Joker
J
Ja premjeram nav realas varas par ministriju ieredniem, tad var teikt, ka mums premjera nemaz nav. Valsts iestazu vaditaji rikojas noziedzigi (nevis nedisciplineti)! Tatad jadara viss, lai vini tiktu soditi
He he...
H
Nedomāju ,ka poļitšuniņām kāds vairs noticēs. Steidzami jāmaina vēlēšanu sistēma, lai vēlētu konkrētus deputātus konkrētā vietā! Uzliekot paaugstu slieksni balsīm , kuras jāsaņem, lai kļūtu par deputātu kandidātu. Jāizliedz ministriem nākt no deputātu vidus un staigāt atpakaļ uz zaeimu! Ministriem jānosaka kvalifikācijas prasības, jo poītruki vēl var būt zaeimā, bet nevis VALDĪBĀ! Esošās partijas jāaizliedz ar likumu un jāsāk organizēt jaunas, aizliedzot esošajiem biedriem desmit gadus iestāties jaunajās! LIKUMĀ jāparedz, ka var reģistrēt partiju ne mazāk ar 20 000 biedru, kas pārstāv visus reģionus! Pārējie ir sabiedriskie viedojumi, kas cīnās par sava maka interesēm!
CIO
C
Vadoņa nav un nebūs. Vienkārši viņa te nav :) Labi ka tā vai diemžēl, nezinu. Reāli LV problēma ir politisko partiju fragmentācija. Ja no krīzes mēs izietu ar aptuveni 4 politiskajiem spēkiem, kuri konkrēti atbilstu labējiem, kreisajiem un centristiem, tad visa krīzes padarīšana būtu tā vērta. Valsts pārvalde ļoti stipri buksē dēļ poļitrukiem, kuri pārstāv ntās partijas, kuras ir reāli ekonomisko projektu pagarinājumi nevis politiskie virzieni, un nekad nevar savā starpā panākt to, kas izdevīgs valstij, jo viņi vienkārši tam nav radīti, viņi ir radīti savas grupas interešu aizstāvībai. Birokrātija diemžēl ir nepieciešam, kā viens no balansa faktoriem - konservatīvisms pretim novatorismam. Ja birokrātiju likvidē un visu vada novatoriski, tad pēc pāris cikliem iestājas haoss. Jāsāk laikam tomēr mums pašiem. Lai kā negribas iet politikā - jāizvēlas esoša partija, jāsavāc paziņas un draugi, kuri domā līdzīgi un jāsāk to visu pārveidot no iekšienes. Pēc tam saplūšana ar citiem līdzīgiem virzieniem. Kautkātā.
NORA
N
Lūk, kādas manas asociācijas man pēc šās premjera sūrošanās. ASV "apbruņoja" Binladenu un dabūja 11.septembri. Politiķi "apbruņoja" ierēdņus-likumu apiešanas paraugstundas partiju izpildījumā, padomju un valžu pārvēršana par slaucamajām govīm, kūkas un automašīnu epopejas utt., un dabū krīzi!! Abos gadījumos galvenie cietēji ir tauta. Un JL nav tiesību norobežoties no atbildības, jo neizmantoja visas savas iespējas ne pozīcijā, ne opozīcijā un daudzos gadījumos spēlēja ar šīm pašām kārtīm vai samierinājās ar savu mazspēju.
Apsmējos!
A
uts, 15.09.2009 13:55 Es Dombrovska tektajā saskatu nevis ierēdņu formālisms un nedisciplinētība, bet gan ministru pofigismu un premjea nespēju efektīvi vadīt valdību. Nevajag aizmirst, ka saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu valsts izpildvara ir ministru kabinets, ko veido ministru kabineta locekļi jeb ministri, kuru vajadzībām savukārt veido ministrijas. Tātad, ministrija ir tik liela, cik tas vajadzīgs ministram, lai pildītu savus pienākumus. Ministrs ir arī tas, kas ierosina ministrijas padotības iestāžu veidošanu noteiktu funkciju izpildes nodrošināšanai. Jābeidz tak vienreiz gvelzt muļķības, jāpalasa likumus un jāliek beidzot tak tiem ministriem strādāt. Ja ministrs nav spējīgs sakārtot pat savu aparātu, tas liecina par ministra kvalifikācijas trūkumu un viņš ir jāmaina. nu gan, 15.09.2009 13:56 Bitīt matos , vai mums ir valdītājs vai nav? 80% - atkarīgs no vadītāja. Kādi lobiji, kādas intereses! Ir tikai tautas intereses! Lai tie biezie paši tiek galā un nemaisās pa kājām! He he... utij, 15.09.2009 13:58 Žetons! Bet kāpēc mūsu abi VOLDI"NI to nesajēdz???
He he...
H
Tik vienkārši jau nav, jo valsts mašīna rullē un nevar saprast uz kurieni un atsevišķi indivīdi nebūdami pie tās mašinas stūres to ceļa rulli pagriezt nevar, jo tiem slimajiem valsts ruļla turētājiem ir gan pietuvinātiem mēdiji, kas skaļa balsī brēc , ka tie slimie takš strādā... un arī specnazu tie slimie prot iedarbināt itin veikli...
Ierēdnis
I
Nuja, ko ta es te ar papīru cepšanu aizrāvos. Atrotīšu piedurknes, atlaidīšu Juri, izmetīšu viņa galdu miskastē, paņemšu Pēteri, aizvedīšu uz Jura kabinetu, Annai atņemšu datoru, lai strādā abas ar Baibu uz viena, un re - darbs padarīts - reforma notikusi un optimizācija arī..
Zuze
Z
Man nu pilnīgi ir piegriezusies šito mīksto veču vaimanāšana! Kad šitie memļaki-politiķi sāks strādāt? Ak , jā šie tak esot budžetas sastādīšanas plānu sacerējuši, kad budžets jau bija jānodod! Ko memļaki visu pavasari un vasaru darīja??? Par ko viņiem algu maksājam?
izbijis valsts patriots
i
Nu gluži tā nu nav ,jo par to dzelzs roku visi tagad mēģina saprast tikai represijas utt.,bet dzelzs roka ,lai Latvijā piespiestu mainīt spēles noteikumus ir vajadzīga. T.i ,vai nu amerikas 30to gadu variants vai nu honkongas 70to.,kur 3/34 ierēdņus vienkārši iesēdināja. Daudzās valstīs saucamo dzelzs rokas lomu izpildīja tauta ar saviem protestiem.Tas vairāk attiecināms uz Eiropu.Vienkārši piespieda ierēdniecību un vispār valsts aparātu sākt domāt. Par to Lukašenko----viņš neļāva valsti vienkārši izzagt.Pienāks laiks kad tieši šī rīciība nesīs augļus.
CIO
C
Patiess prieks palasot komentārus secināt, ka principā mūsu sabiedrība ir paredzama un prognozējama kā lietus uz Jāņiem. Iestājas sliktāka situācija ar ekonomiku un sabiedrība vairs nevar atļauties dzīvot kā 2007. gadā un visi kliedz "Vadoni! Vadoni!" :) Lai nāk viens viedais un nocērt galvu birokrātijas hidrai un kā burvis uzbur jaunu modernu ekonomiku, kura eksportēs megajardus un visi dzīvos ilgi un laimīgi :) Man ir tikai viens pats jautājums, uz kuru gribētu saņemt atbildi. Bet ko darīs atlikušies 2,2 miljoni LV iedzīvotāju? Slinki skatīsies kā viens supermens pārbūvē visu LV un tad garlaikoti liksies pasēdēt pie bļodas, kuru sagādājis kāds cits? Varbūt sāciet paši ar sevi?
Apsmējos!
A
Sf, 15.09.2009 13:38 Nu un kam tas jārisina? Vai ne valdībai kā ierēdņu vadītājiem? Vispār smieklīgi, firmas priekšnieks saka, ka viņš labprāt efektīvi strādātu, bet padotie to neļauj :)))
bimbam
b
Lācīti tikai neapčurājies un nesāc raudāt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Premjera ziņojumu lasi šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas