Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pret ideju, ka visiem jābūt vienādiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilmārs
I
Multikulturālisms ir ārkārtīgi vajadzīgs valstīm, kuras ir veidojušās, pakļaujot zem savas varas vietējās tautas, kuras veidojušās, ieplūstot milzīgām iebraucēju masām no citurienes, kā piemēram, ASV, Dienvidāfrika, vai arī tādām, kurās dzīvo vairākas pamatnācijas. Bez multikulturālisma šīm valstīm nav nākotnes, tās gaida tāds pat liktenis kā Austroungāriju un PSRS. Latvijā multikulturālisms nozīmē vēl ātrāku latviskuma izzušanu. Tā ir fikcija, ka multikulturālā sabiedrībā sadzīvo vienlīdz labi visas kultūras. Uzvar vitālākās, uzvar tā valoda, kas vienlīdz pieņemama visām vietējām kultūrām, starpsaziņas valoda, kas joprojām mums ir krievu valoda. Gribam mēs to vai negribam.
eee
e
Jautājums ir, kā pieņemt kā vienlīdzīgus pilsoņus cilvēkus, par kuriem sabiedrības vairākumam ir negatīvs viedoklis pagātnes, rasisma ideju vai stereotipu dēļ....TIEŠĀM kā pieņemt ja tie negrib strādāt, neciena mūsu valsts likumus, zog, utt.
andis-nesorosietis
a
Man šķiet, ka Diena šo interviju ielika, lai daļēji neitralizētu Veisberga rakstu. Pasarg dievs, kāds iedomāsies, ka Dienai svarīgs nacionālais jautājums. Ļoti vāja un mīksta intervija.
andis-nesorosietis
a
Man šķiet, ka Diena šo interviju ielika, lai daļēji neitralizētu Veisberga rakstu. Pasarg dievs, kāds iedomāsies, ka Dienai svarīgs nacionālais jautājums. Ļoti vāja un mīksta intervija.
mina
m
nevis klut par latviesiem, bet ieklaut latvisko sava identitate. ziniet, gudrakie krievvalodigie jau sen ir apguvusi gan valodu, gan kulturu, gan vesturi un tiem nepatik but diskriminetiem. nacionalisms ir japarverte, tas sadala cilvekus uz savejiem un svesiem, kur savejie vienmer ir tie labakie un svesie - sliktakie. sis sadalijums ir diezgan primitivs. esmu par multikulturalismu un Latvija ir multikulturala valsts (Internets, celojumi, gramatas, valodas...), kaut ari ne visi to atzist. paldies par rakstu!
Ari Ieva, bet ne Ieva2
A
Diemzel, mums ir gan saurpierisi tadi ka zvirbulens un ieva2, gan tadi latviesi, kas nespej lietas redzet eiropeiski, bet vienlaicigi latviski (piemeram, daudzu latviesu nekritiska fanosana par "musu" hokeja komandu, kur sarunvaloda ir krievu valoda), gan ari tadi, kas aiz multikulturalisma varda megina legalizet krievu (valodas) dominanci Latvija. Intervija ir tiesam laba. Mums stingri japastav uz savu, LATVISKO identitati, un jadod IESPEJA imigrantiem (galvenokart krieviem) taja ieklauties, klut par latviesiem.
Sociologs
S
Tadu multikulturalismu, ko parstav sis profesors, kura pirma valoda ir anglu valoda, nevis vina izcelsmes valoda, es varu atbalstit. Ja krievi Latvija labak runas latviski ka krieviski, tad mes busim talu tikusi uz prieksu ar multikulturalismu. Pagaidam no ta mums vel talu. Mes redzam ari, ka multikulturalisms, ka to saka sis profesors, daleji ietver sevi ari asimilaciju. Ari Latvijas valsts nedrikst baidities no si varda. Tiesi ta - ja mes daleji asimilesim krievus, kad tie klus latviski pec valodas un domasanas, tad tas bus ists multikulturalisms. Sis jedziens ir pareizi jasaprot. Tadel Demakova faktiski nebija pret multikulturalismu, bet gan pret tad multikulturalismu, kas nepietiekosi respekte nacionalo vairakumu, pie mums tatad - latviesus.
zvirbulēns
z
Kur šitādus atrod :)))))
Sandris
S
Pavērojiet senas kinohronikas no Treša Reiha, Itālijas un arī PSRS. Tur redzams kā diktatūras spiedienā ļaudis sāk kļūt vienādi. Bet tad palasiet vēstures grāmatas, kur apliecināts ar ko tas beidzās. Un bieži vien, nesaprašam gudrs teksts liekas tukša tērga, tāpēc vajadzīgs, vai nu izglītoties, vai nelasīt pārāk grūti aptveramo. Ir loģiski prāta slēdzieni, ko ļoti grūti uzrakstīt vienkāršos paplašinātos teikumos, Jums līdzīgo auditorijai uztveramos. Varu derēt, ka arī šis mans nelielais spriedelējums izraisīs negatīvu zākāšanos.
ieva2
i
Shis pakistanu viirs no britanijas neko iisti nevar pateikt, jaucas vien, par Latviju gudrs buudams vispaar neko nesaka un visbeidzot pareizi atziist, ka termins ir slikts un jameklee cits. Ja nav ko iisti teikt, tad labaak nepierakstiit pilnu lapu ar tuksham teergaam.
Maija
M
Paldies par rakstu. Pēdējā laikā šķiet, ka Latvijā visi ir pārņemti ar nacionālas valsts ideju, aizmirstot, cik tā ir "neveselīga" un pretdabiska. Lūdzu, rakstiet vēl!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas