Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Prezidenta padomniece: Īpašuma atsavināšana Dienvidu tilta vajadzībām - neskaidra

Likumā “Par nekustamā īpašuma atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām – Dienvidu tilta pār Daugavu 3.kārtas būvniecībai” ir daudz neskaidrību, _Dienai _atzina Valsts prezidenta Valda Zatlera padomniece likumdošanas jautājumos Sandra Kukule. Viņa gan nevēlējās atklāt, kādu risinājumu šajā lietā ieteiks prezidentam.

Valsts prezidenta padomnieki trešdien sasauca sanāksmi saistībā ar šī likuma iespējamu otrreizēju caurlūkošanu, lai uzklausītu visas iesaistītās puses. S.Kukule informēja, ka par sanāksmē apspriesto tiks informēts prezidents un divu dienu laikā viņš pieņems lēmumu - izsludināt šo likumu vai ne.

Diena jau rakstīja, ka pār piespiedu kārtā atsavināmā nekustamā īpašuma īpašnieka Modra Ozoliņa dzīvojamās mājas zemesgabala daļu paredzēta maģistrāle un ģimenes māja atradīsies vien pāris metru no tās. Ģimeni uztrauc trokšņi un piesārņotais gaiss, ko sev līdzi nesīs lielceļa izbūve, tāpēc tā lūdza atpirkt visu zemesgabalu ar māju vai iemainīt pret līdzvērtīgu. Rīgas dome atteikusi.

S.Kukule par lielāko problēmu uzskata to, ka ģimenei tiek atsavināta nevis visa zeme, bet tikai daļa no tās. Viņasprāt, šobrīd ir jāsaprot, vai līdz ar īpašuma atsavināšanu netiek ierobežota M.Ozoliņa rīcības brīvība, jo viņa rīcībā paliekošais īpašums maģistrāles tuvumā var kļūt mazvērtīgs. Turklāt, pēc viņas vārdiem, nav zināms, vai īpašnieks paliekošajā teritorijā varēs saņemt būvatļauju rekonstrukcijas veikšanai.

Pēc S.Kukules teiktā, nav skaidrs arī, vai Saeima var piespiest Rīgas domi atsavināt visu īpašumu, jo pašvaldības likumā noteikts, ka tā nevar atsavināt vairāk nekā nepieciešams. Rīgas dome jau vairākkārt norādījusi, ka viss M.Ozoliņa zemes gabals tai nav vajadzīgs.

Prezidenta padomniece arī stāstīja, ka M.Ozoliņš paudis gatavību vērsties Satversmes tiesā. Taču, pēc S.Kukules vārdiem, Satversmes tiesa var lemt tikai par kāda likuma atbilstību vai neatbilstību Satversmei, nevis vērtēt otrās zemes daļas atsavināšanas nepieciešamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas