Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Prezidente: Ardievu un uz redzēšanos

Ardievu kā prezidente un uz redzēšanos kā Vaira Vīķe-Freiberga, Vaira vai VVF, ar tādiem vārdiem Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atvadījās no Latvijas tautas sestdien vakarā televīzijā pēc astoņiem valsts augstākajā amatā pavadītajiem gadiem. Prezidente solīja, ka arī turpmāk visu savu atlikušo mūžu būs aktīva rīcībā, un cer vēl daudz darbu padarīt.

Atskatoties uz prezidenta amatā pavadīto laiku, V.Vīķe-Freiberga pateicās tautai par sirsnību, ar kādu tika uzņemta viņas ievēlēšana 1999.gadā. Tā devusi viņai iedvesmu, spēku un pārliecību, ka kopā ar šo garīgo spēku viņa spēs daudz vairāk paveikt.

«Esam progresējuši brīnišķīgi», prezidente novērtēja valsts noieto ceļu pēdējos gados, norādot gan, ka ne visiem klājas viegli. «Taču, kopumā uz valsti raugoties, jāatzīst, ka tas progress, uzplaukums, pārmaiņas ir ļoti straujas, acīmredzamas un lielā vairumā uz labo pusi,» sacīja valsts galva.

Vienlaikus viņa atzina, ka ne visas gaidas ir piepildījušās, mūsu demokrātija ir vēl relatīvi jauna, daudziem tautiešiem nav skaidrs, kā darbojas demokrātijas process.

Runājot par nākotni, prezidente uzsvēra, ka tagad Latvijai sāksies jauns posms, kā arī norādīja uz nepieciešamību ļoti rūpīgi strādāt, lai iznīcinātu plaisu starp nabagiem un bagātiem. «Mūsu valsts būs tāda, kādu mēs to veidosim,» sacīja prezidente uzsverot, ka katrs cilvēks ir vajadzīgs un mīļi gaidīts mājās.

V.Vīķe-Freiberga arī pateicās ikvienam, kurš bija no viņas atvadījies ar ziediem. «Esmu bijusi laimīga būt kopā ar jums. Ka esat uzņēmuši mani savā vidū,» prezidente pateicās tautai, uzrunu noslēdzot.

Pilnu runas tekstu lasiet šeit


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas