Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Prezidents dēlam ceļu uz olimpiādi apmaksās pats, valsts tērēs vismaz 10 000

Amatpersonu braucienam uz olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju Pekinā Valsts prezidenta kanceleja tērēs 8700 latu, Izglītības un zinātnes ministrija - ap 2000 latu. Premjera brauciena izmaksas vēl nav zināmas.

Latvijas delegācijas oficiālie viesi Pekinas olimpiskajās spēlēs būs Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri, ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) un izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), Dienai apstiprināja Latvijas olimpiskās komitejas (LOK) pārstāve Ilze Āķe-Vīksne. Amatpersonas uz Pekinu dosies par savu pārstāvēto valsts iestāžu budžeta līdzekļiem.

Valsts prezidenta Valda Zatlera un viņa kundzes vizītei Ķīnā plānots tērēt 3001 latu par viesnīcu un 5713 latu par aviobiļetēm. Izmaksas par viesnīcu un ceļa izdevumus sedz prezidenta kanceleja. Valsts prezidentu Ķīnā pavadīs sieva, divi valsts prezidenta un Saeimas drošības dienesta darbinieki, kā arī Valsts prezidenta protokola nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs. Kopā ar prezidentu uz olimpiskajām spēlēm dosies arī viņa dēls Kārlis. Visus izdevumus -  aviobiļetes, viesnīcu un citus tēriņus, V.Zatlers apmaksās no privātajiem līdzekļiem, Dienai sacīja prezidenta kancelejā.

“Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe kā atbildīgā par sporta nozari ir saņēmusi LOK uzaicinājumu doties uz olimpiskajām spēlēm,” Dienai stāstīja ministres padomniece Agnese Korbe. Plānots, ka T.Koķe uz Pekinu dosies Latvijas delegācijas sastāvā bez pavadošā personāla no Izglītības ministrijas. T.Koķes braucienam uz Pekinu ministrija tērēs aptuveni 2000 latu, taču, kamēr nav nokārtoti dokumenti, precīzas izmaksas A.Korbe nosaukt nevarēja.

Premjeram I.Godmanim aviobiļete ir pasūtīta, un premjers vidrīzāk brauks, informē premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis. Tomēr pilnīgi izslēgt šaubu momentu, ka pēdējā brīdī premjers varētu arī pārdomāt, nevarot. Aviobiļetes cena sasniedz 900 latu, tomēr kopējās brauciena izmaksas vēl nav zināmas. “Ja Godmanis brauks, tad viņš brauks viens,” piebilda E.Vaikulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas