Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Prezidents dodas vizītē uz Franciju

Valsts prezidents Valdis Zatlers svētdien, 13.jūlijā, un pirmdien, 14.jūlijā, apmeklēs Francijas galvaspilsētu Parīzi, kur piedalīsies pirmajā “Barselonas process: Savienība Vidusjūrai” samitā, kā arī apmeklēs Francijas valsts svētku svinību pasākumus, liecina Prezidenta preses dienesta sniegtā informācija.

Svētdien prezidents samitā “Barselonas process: Savienība Vidusjūrai” uzrunās tā dalībniekus par sadarbību izglītībā un tās lomu reģionālajos kontaktos.

Prezidenta delegācijas sastāvā samitā piedalīsies arī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP). Ārlietu ministru tikšanās darba kārtībā ir paredzēts strādāt pie Parīzes deklarācijas projekta, kā arī diskutēt par citiem Vidusjūras reģionam aktuāliem jautājumiem, piemēram, reģionālu un transnacionālu projektu veidošanas reģiona tālākai integrācijai un attīstībai.

Kā skaidro Ārlietu ministrija, tiek plānots, ka “Barselonas process: Savienība Vidusjūrai” kļūs par jaunu, padziļinātu etapu ES un Vidusjūras valstu sadarbībā, kas tiks veidota uz dažādu reģionālu un transnacionālu projektu bāzes, kuros valstis pieteiksies brīvprātīgi.

Barselonas process ir aizsākts 1995.gadā, un patlaban tas apvieno 39 dalībvalstis, tai skaitā ES dalībvalsts un 12 ES dienvidu kaimiņvalstis, kā arī četras Balkānu valstis, kas ir ieguvušas novērotājstatusu.

Pirmdien, 14.jūlijā, V.Zatlers kopā ar citu valstu un valdību vadītājiem apmeklēs Francijas valsts svētku svinībām veltītos svinīgos pasākumus un Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī rīkotās darba vakariņas.

Savukārt 15. un 16.jūlijā Valsts prezidents apmeklēs Somiju, kur piedalīsies Pori pilsētas 450 gadu jubilejas svinībās un starptautiskā konferencē par Baltijas reģiona enerģētisko drošību. Vizītes gaitā prezidentam paredzētas arī vairākas tikšanās ar Somijas amatpersonām.

Ceturtdien, 17.jūlijā, prezidents ar kundzi rīko pieņemšanu Dziesmu un deju svētku virsdiriģentiem un virsvadītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas