Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Prezidents: vēlēšanām jānotiek jauno novadu teritorijās

Nākamajā vasarā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām ir jānotiek jauno novadu teritorijās, trešdien žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers. Viņš šo nostāju paudis arī visām Saeimā pārstāvētajām partijām, ar kurām prezidents tikās otrdien. Pašvaldību reformas sekmīga pabeigšana bija viens no jautājumiem viņa sarunās ar politiskajiem spēkiem.

Prezidents arī uzsvēra, ka ir svarīgi līdz gada beigām darīt zināmums skaidrus termiņus, kādos reforma tiks pabeigta. Saeima joprojām nav pieņēmusi vairākus ar administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu saistītus likumprojektus, kurus bija plānots pieņemt līdz Jāņiem.

V.Zatlers arī uzskata, ka nedrīkst turpināties tāda nekā nedarīšana, kāda bijusi desmit gadu garumā, lai nenāktos piedzīvot sasteigtu un kļūdainu lēmumu pieņemšanu. Kā viens no iemesliem tam, ka reformas beigu termiņi ir vairākkārt atlikti, ir minēta arī biežā valdību un pašvaldību ministru maiņa. Taču līdzās tam jāmin nelielo pagastu pretestība. Viņu intereses jau vairākās valdībās ir aizstāvējusi koalīcijā esošā Zaļo un Zemnieku savienība, kas arī tagad plāno nākt klajā ar priekšlikumiem, kas var apgrūtināt reformas likumprojektu drīzu pieņemšanu. ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Dienai sacīja, ka viņš personīgi varētu iesniegt administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektā priekšlikumu par brīvprātības principa ievērošanu pašvaldību apvienošanā. ZZS arī ierosinās novadu karti apstiprināt Saeimā, tajā papildus iekļaujot kā atsevišķus novadus tās 32 pašvaldības, kas vērsušās ar prasību Satversmes tiesā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas