Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Prokuratūra prasa pagarinājumu Lemberga lietā

Prokuratūra vērsusies Rīgas centra rajonā tiesā ar lūgumu vēl par trīs mēnešiem pagarināt pirmstiesas izmeklēšanas termiņu kriminālprocesā, kurā apsūdzības sevišķi smagos noziegumos uzrādītas Ventspils mēram Aivaram Lembergam, piektdien Dienai apstiprināja Ģenerālprokuratūras preses dienestā.

Atbilstoši  kriminālprocesa likumam šī ir pēdēja reize, kad prokuratūra saistībā ar A.Lembergam 2006.gada 20.jūlijā uzrādītājām apsūdzībām kukuļņemšanā, naudas legalizēšanā un valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanā var lūgt izmeklēšanas termiņa pagarinājumu.

Lēmums par lietas procesa virzītāja, prokurora Anda Mežsarga lūgumu termiņu pagarināt jāpieņem Rīgas Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesnesim. Vai tiesnesis prokuratūras lūgumu uzskatīs par pamatotu un termiņu pagarinās, būs zināms nākamās nedēļas sākumā.

Šī ir otrā reize, kad prokuratūra ar A.Lembergu saistītājā krimināllietā lūdz pirmstiesas izmeklēšanas termiņa pagarinājumu. Iepriekš tas tika lūgts janvāra sākumā, kad tiesa prokuratūras lūgumu atzina par pamatotu un izmeklēšanas termiņu pagarināja līdz 20.aprīlim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas