Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Prokuratūra uzrāda apsūdzības KNAB darbiniekiem

Pirmdien Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Velta Zaļūksne uzrādījusi apsūdzības KNAB slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas vadītājai Indrai Veipai un KNAB slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas galvenajam speciālistam Jānim Imšam. Prokuratūra uzskata, ka I.

Veipa piesavinājusies nepilnus 33 000 latu, bet J. Imša - gandrīz 100 000 latu.I. Veipai celta apsūdzība par valsts amatpersonas bezdarbību, kā arī piesavināšanos. Būdama valsts amatpersona, I. Veipa aiz nolaidības neizdarīja darbības, kuras tai pēc likuma un uzlikta uzdevuma bija jāizdara, lai novērstu kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm. Tā rezultātā valsts varai, pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm radītas smagas sekas, uzskata prokuratūra.

Indrai Veipai celta apsūdzība par svešas mantas izšķērdēšanu (piesavināšanos), būdama persona, kurai uzticēta sveša manta un kuras pārziņā tā atradusies. I.Veipai celta apsūdzība par gandrīz 33 000 latu, tai skaitā 14 270 latu, 13 995 eiro un 19 487 ASV dolāru piesavināšanos. Apsūdzības ierosinātas pēc Krimināllikuma 319.panta 3.daļas un 179.panta 3.daļas.

Savukārt Jānim Imšam celta apsūdzība par nepilniem 100 000 latu jeb 75 598 latu, 24 350 eiro un 7 800 ASV dolāru piesavināšanos. Apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas (piesavināšanās) par to, ka viņš, būdams valsts amatpersona, prettiesiski izšķērdēja (piesavinājās ) svešu mantu lielā apmērā, kura viņam bija uzticēta – nodota atbildīgā glabāšanā. Tie bija Kriminālprocesa kārtībā izņemtie un arestētie naudas līdzekļi.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas