Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PS nāk klajā ar Satversmes grozījumu redakciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pēteris
P
Referenduma rezultāti ir saistoši. Gan tad, ja tauta atbalsta iesniegtos grozījumus, gan arī tad, ja neatbalsta. Jautājumā, kurā tauta nobalsošanā ir paudusu savu viedokli, šī sasaukuma laikā Saeimai nav tiešibu pieņemt tautas noraidīto, neatkarīgi no tā, vai tajos, vai citos pantos. Svarīgākais jau ir jēgas, nevis atrašanās vieta likumā.
Anšuks
A
Nu ja labo, tad labo -- vajadz'etu ar'i minimumu Saeimas ievelesanai.
lno
l
Atkal būs iemesls teikt, ka grozījumi sagatavoti pavirši. ________________________________ Arī Tu tiešām domā, ka opozīcija var iesniegt priekšlikumus, kuri būs pa prātam tādiem "ekspertiem" kā Muižniecei vai Lībanei?:) Arodbiedrību labojumi nebūt nebija pavirši. Tie bija uzrakstīti atbilstoši Satversmes rāmjiem, kostitūcijas ir lakoniskas. Saeimu var ievēlēt arī pāris tantiņas, norma nav ietverta, nav noteikti ierobežojumi laikā, kad prezidents var atlaist saeimu u.t.t.
Ernests
E
Tas nav Satversmes, bet Vēlēšanu likuma jautājums, bet doma, protams, atbalstāma!
Robis
R
Ja pierakstītu vēl klāt, ka kandidēt var tikai vienā vēlēšanu apgabalā, tad PiSas priekšlikumu varēu atbalstīt.
Apsmējos!
A
hmm, 05.08.2008 16:29 nekādi 10% , kalnietei pašai nav vieta Saeimā, neviens tādu salašņu partiju Pilsoniskā nodevība nav vēlējis. Hi hi hi to Hmm, 05.08.2008 16:38 Nu Tu trāpīji kā naglai uz galvas, jo pilsoņi patiešām nav balsojuši par p-sa pārteju, tāpēc šiem ir jāiet mājās pašiem pirmajiem!
Ernests
E
Un kādēļ tu domā, ka neko nemainot pašreizējā politiskajā situācijā, SC nākošajās vēlēšanās neuzvarēs? Tieši pašreizējā valdošo politika ir par iemeslu tam, ka SC jau ilgstoši ir reitinga līderi.
auns
a
Cik es saprotu PS iesniedza savus priekšlikumu tautas iespējai atlaist saeimu, pie kam šo jautājumu jau ir "vētījusi" kvalificētu kadru komisija. Līdz ar to PS demonstrē, ka nav nekāda vajadzība Muižniecei kopā ar visu poziciju tā, sevi galīgi nesaudzējot, mocīties vesela gada garumā, lai izstrādātu grozījumus diviem pantiem. Par prezidenta pilnvarām ir cits pants un tos grozījumus jau ir iesniedzis pats prezidents ( dzirdēju viņu tā sakām). Līdz ar to PS arī laikam grib pateikt, ka nav jāgaida uz tiem, kas strādā ar tik lēniem apgriezieniem, jo ir tādi, kas prot strādāt daudz efektīvāk. Muižniece laikam nezina, ka tikai bruņurupucim mūžs ir 300 gadi, cilvēka mūžs ir ~72 gadi
Ko tu, Ernest?
K
Ko darīs Vairiņa, kad tauta SC vienus savēlēs un šī nevarēs tos atlaist? Domāt vajag?
Hi hi hi jaunietim
H
Tām p-s babiņām tak nav laika, steidzas, ka citi priekšā netiek. Viņām jau, ka tik process..., piedod viņām , jo tantuki vēl pie varas pasildīties grib...dzīvoklīši par maziem, pensijas arī mazas (tik daži tūkstoši)... nu vajag..
Ernests
E
Es katrā ziņā neatbalstu prezidenta tiesības atlaist Saeimu bez riska zaudēt amatu. Vismaz tik ilgi kamēr mūsu prezidenti tiek sameklēti zoodārzā. Ja būtu tautas vēlēts prezidents, tad par to vēl varētu diskutēt.
Ernests
E
Šie grozījumi vēl ies caur komisjām un tos ir iespējams papildināt ar termiņiem, savukārt jautājums par prezidenta tiesībām, lai arī ir komisijas atzinumā ir tomēr nedaudz cita opera unkā teicis pats prezidents nav saistāmas ar tautas tiesībām atlaist Saeimu. Šobrīd galvenais ir neatslābināties un turpināt izdarīt spiedienu uz koalīcijas partijām šo grozījumu sakarā!
Sestdienis
S
Tieši kā jaunietis teica, PS savā likumprojektā ir ņēmusi vērā tikai pāris galvenos ekspertu ieteikumus, taču nav iekļāvusi vairākus citus, vispār nav skārusi prezidenta tiesības atlaist Saeimu. Es nesaprotu, kāpēc nevar visu izdarīt uzreiz. Atkal būs iemesls teikt, ka grozījumi sagatavoti pavirši.
jaunietis
j
Nesaskan, jo eksperti pateica, ka vajag termiņus. Tāpat arī prezidenta tiesībām atlaist Saeimu nav jābūt saistītām ar amata zaudēšanu.
Ernests
E
Kas tieši nesaskan?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

PS piedāvātie grozījumi

Valdošie nesola ātrus Satversmes grozījumus, Zatlera reakcija nav skaidra

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas