Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

PS nākamnedēļ kongresā vēlēs jaunu valdi un apspriedīs Vienotības izveidi

Nākamās nedēļas nogalē, 11.jūnijā, notiks Pilsoniskās savienības (PS) kongress, apstiprināja partijas pārstāve Ilze Viņķele.

Partijas kongresā ir jāievēlē jauna valde, jo Uzņēmumu reģistrs atradis nepilnības dokumentos pēc valdes ievēlēšanas kopsapulcē aptuveni pirms mēneša.

Valdes vēlēšanas iepriekš pavadīja lielas kaislības, jo izvērtās sīva cīņa uz valdes locekļu amatiem. Kopsapulce nolēma valdes vadīšanu uzticēt Ģirtam Valdim Kristovskim, taču valdē netika PS  kampaņas vadītājs Arvils Ašeradens, arī Saeimas deputāti Uģis Rotbergs un Ilze Viņķele, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte un vēl citi.

Pēc Viņķeles teiktā, nākamajā sestdienā kongresam vēlreiz jāapstiprina arī rezolūcija par partijas Vienotība izveidošanu no trim politiskiem spēkiem un dalību tajā, jo iepriekš pieņemtajai rezolūcijai nav juridiska spēka. Tajā pausts atbalsts vienotas partijas izveidei, taču nav minēti laika termiņi. Iepriekš daži PS biedri izteikušies, ka steiga jaunas partijas veidošanā nav pieļaujama.

"Pirms divām nedēļām tas bija iecerēts kā tehnisks kongress, taču tagad tas pārvērtīsies par sarunu pēc būtības pie atlaistas Saeimas un pēc balsojumiem Saeimā, Saskaņas centram sabloķējoties ar Zaļo un zemnieku savienību," iezīmēja PS pārstāve.

Jau ziņots, ka pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera 28.maija vakarā paziņojuma par 10.Saeimas atlaišanas ierosināšanu apvienības Vienotība valde nolēma, ka trīs partijas – Jaunais laiks, Sabiedrība citai politikai un PS – līdz šā gada augustam plāno pārtapt vienā partijā. Neviens apvienības valdes loceklis pirmdien pret šādu lēmumu nebalsoja, bet viens valdes loceklis atturējās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas