Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

PS par tautas vēlētu prezidentu ar stingri regulētu reklāmas kampaņu

Pilsoniskā savienība (PS) uzskata, ka tautas vēlēta Valsts prezidenta vēlēšanu kampaņai būtu jānosaka ļoti stingri reklāmas un finansēšanas nosacījumi, tas teikts partijas paziņojumā. PS atbalsta tiešās vēlēšanās ievēlētu Valsts prezidentu, saglabājot Latvijā parlamentāras valsts iekārtu.

Jau vēstījām, ka Visu Latvijai novembrī sāks vākt iedzīvotāju parakstus Satversmes grozījumiem par tautas vēlētu prezidentu. 

PS uzskata, ka grozīt Satversmi, ieviešot jaunu Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību, var tikai tad, ja vienlaikus ir izstrādāts likumprojekts, kas regulēs priekšnoteikumus finanšu līdzekļu izmantošanai vēlēšanu kampaņā, šo līdzekļu apmēru un kontroli pār to izlietošanu.

„Vēlēšanu rezultātus nedrīkst ietekmēt neierobežoti finanšu līdzekļi, dažādas „pozitīvisma kampaņas vai citi modernās reklāmas paveidi, piemēram, „meteorīti”, ” uzsver PS Saeimas frakcijas deputāte Ilma Čepāne. „Pretējā gadījumā ar lielu naudu atkal varēs apmuļķot tautu.”

PS norāda, ka, pirms pieņemt tik nopietnu lēmumu – mainīt Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību – , mūsu valsts pilsoņiem ir jābūt pilnīgā  drošībā, ka Latvijā neatkārtosies, teiksim, Lietuvas piemērs. Tur prezidentu Rolandu Paksu tiešās vēlēšanās ievēlēja tauta, taču viņa darbība radīja riskus valsts drošībai un izvērtas par lielu kaunu starptautiskā mērogā ar Krievijas kriminālajām aprindām saistītā kampaņas finansējuma avotu dēļ.

Valsts prezidenta savlaicīgu, konstruktīvu un caurspīdīgu izvēli Latvijā līdz šim traucējuši gan partiju strīdiņi par ietekmi, gan visai īsais rezervistu soliņš uz šo augsto amatu, uzskata PS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas