Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Publiskota Gaismas pils celtniecības tāme

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
www
w
Manuprāt šis pavisam nav īstais laiks domāt par "gaismas pils" celtniecību, nu pavisam ne!
ej nu
e
Neatrodas centrā??? Kājām no stacijas var aiziet. Ja kas - uz kreiso krastu plāno pārcelt administratīvo centru, atslogojot Vecrīgu.
celtnieks
c
Idalot darba algas koppējo summu ar darbietilpību (c-st) iegūstam 9,49 ls/st.. Šķiet ļoti trekns cipars pat ja atskaita ienākumu nodokli.
8-ais pasaules brinums
8
Kaut kaa jociigi sanaak - Valsts saka iedziivotaajiem jaapievelk jostas lai samazinaatu inflaaciju, bet pati atkal izdod miljonus pompoziem projektiem lai to atkal veicinaatu.. Iesaldeet to projektu liidz 2021 kad inflaacija nostabilizeejusies!!.. Nesaprotu kaapeec jaacelj taads monstrs, kas pat neatrodas centraa.. gribaas zinaat kaads buus apmekleejums...
lo
l
Man arī uzmanīgu vērsa tāmes darums 29.04 kā tā var būt? Jo piedāvājumu, jau vajadzēja iesniegt aprīļa sākumā. Visticamāk ka tāme ir "uzlabota" un starpību pēc tam kaut kā piedzīs aizbildinoties ar inflāciju utt.
Sandris
S
Tas nekas , ka viens burtiņš trūkst, es domāju, ka Jūsu replika domāta man. Izlasiet uzmanīgi manis teikto 30.04.17:48, un noteikti sapratīsiet, ka es neko neidealizēju., bet tumsonība manuprāt ir galvenais radošais apstāklis bēdīgajai situācijai valstī.
pArt
p
Nespēju pievienoties tumsonības apvaidēšanā un Gaismas pils idealizēšanā kā burvju līdzekli, kas radīs sabiedrībā alkas pēc zināšanām. Protams, bibliotēkai ir jābūt, grāmatas jāglabā atbilstoši, un, ja ēkai ir talantīgs arhitekts, tad toerētiski viss kārtībā. Diemžēl, racionālā nepieciešamība ir palikusi otrā plānā aiz politiķu spēlītēm, kur demagoģijai ir atvēlēta ievērojama vieta. Zināšanas jāapgūst universitātēs ar labu, mūsdienīgu tehnisko aprīkojumu un labiem pasniedzējiem. Skandināvijā izglītība ir bez maksas, ar datortelpām, kas brīvi pieejamas katram studentam, universitātes bibliotēkas nodrošinātas ar plašu tehnisko literatūru. Es uzdrošinos apgalvot, ka GP ir nepieciešams, bet ne pietiekams etaps problēmas risināšanā. GP salīdzinājums ar Brīvības pieminekli, kuram galvenais uzdevums ir būt SIMBOLAM, var izrādīties sāpīgs bumerangs tā sludinātājiem. GP var izrādīties simbols plaisai starp politiķu urrāpatriotiskajiem saukļiem un ekonomiski mocīto tautu.
Sandris
S
Jūms acīm redzot , tāpat kā man un daudziem , ir grūti aptvert plaši izplatītās tumsonības apmērus. Iemācīties lietot datoryu jau ir nieks, kas neko neliecuina par intelektu. Es drīzāk teiktu, ka tas būtu brīnums, ja vairums nebūtu apguvuši šo vienkāršo ierīci. Bet tieši šī iemesla dēļ, un pateicoties vieglajai piekļuvei internetam,sabiedrības tumsonība ir eksponējusies visā tās varenībā. Sevišķi interesanti, lai neteiktu atbaidoši, tas vērojams DELFU komentāros. Tik ļoti, ka man dažkārt sametas kauns, ka es arī esmu tai kompānijā, ko sauc par sabiedrību lai kā man tas nepatiktu. Un tad es sāku domāt, vai tik tās pūles dot kādu gara gaismu šim pūlim nav veltas? Un tad es atceros par tām pērlēm, ko nav vērts kaisīt. Kam? Iztēlē jau ļoti skaista tā aina ar augstas attīstītas kultūras celtnēm, piepildītām ar garīgu saturu, bet patiesībā es atceros pilnīgu vārda "kultūra" definīciju. Kultūra ir viss tas, kas mūs atšķir no dzīvniekiem, un tad es sāku domāt, ka tās tumsonīgās smerdelības taču arī, dzīvniekiem nepiemīt.
mjaa
m
Ieteikums dienas moderatoriem: Ja redzat, ka komentaaros izveidojusies pusliidz interesanta un saturiiga saruna - taa, ka nejaushi sheit iekliidushajiem vereetu uz briidi shkjist, ka shii nav kaarteejaa interneta miskaste - esiet sapraatiigi un vienkaarshi nepubliceejiet tur klaat Lelles komentarus! Nedaudz pozitiivas cenzuuras nebuutu liels greeks. Lelle u.tam.l. var mieriigi rakstiit arii Delfos.
mur
m
A kā tad ir ar to 2-kārtējo pvn, kad pievienoto vērtību par darbiem pieskaita kopā ar materiāliem no veikaliem, par kuriem jau pvn ir samaksāts? Man nav laika - vai kāds nevarētu izpētīt un pabļaut kad gatavs? Tiešām interesē.
Zigurds Mežavilks
Z
Patiesībā jūsu apgalvojums par Birkertu ir tādā forma. ka iespējama jūsu kriminālatbildība. Par to vajadzētu domāt, iekams sēžās pie datora. Esmu kļūdījies, sākot sarunu ar tik bezatbildīgiem un ļauniem cilvēkiem.
Zigurds Mežavilks
Z
Latviju esmu aplūkojis gan braucot uz tāliem laukiem, gan lidojot nelielā lidmašīnā. Es zinu visus lauku darbus un agromijas pamatus man iemācija Zalaegersegā Ungārijā, viņu lauksaimniecības zinātnes centrā. Bez tam mans tēvs daudzus gadus bija kāda Zemgales pagasta vecākais, vecsaimnieks. Bet... teiktu Godmanis, ceļi ir valsts organisma asinsvadi. Bet...teiktu kāds zinošāks cilvēks, Latvija ir slima un tās asinsvadi ceļi ir katastrofālā stāvoklī. Bet... teikšu es, ka Latvijas kuģa bocmanis ir kāds Slesers, kurš nemaz nezina kas viņam jādara, kuram uz kuģa, nemaz nav kapteiņa. Gaismas pils ir vienīgā cerība, ka tikai tās apmeklētāji spēs izraudzīt kārtigus sava kuģa kapteiņus, bocmaņus un stūrmaņus.
Lelle
L
Birkerts ir uz vienu roku ar zaglliem...kaada tur veel var buut padoto kontrole???!!!
Lelle
L
Mani arii taamees neviens nepiechakarees. Taame veel pati par sevi neko neizsaka, taamei ir jaaiet kopaa ar projektu, kuraa ir preciizi buuves apjomi un pielietotiemateriaali. Glupie Triis braalli domaa, ka paareejie.
Lelle
L
Tas ir labi, ka Tu daudz kur esi bijis un redzeejis...Atvaino, bet vai Tu Latvijas laukos arii esi pabijis? Vai esi redzeejis kaadi tur " glauni" celli(iipashi pavasaros), vai esi apskatiijis kaa bruuk kopaa pilis un muizhas, vai apmekleeji kaadu lauku biblioteeku, kur uudens liist uz galvas,vai paintereseejies, kaa mazie uznneemeeji lien vai no aadas laukaa, lai saglabaatu esoshos straadaajoshos(lai neaizbrauc uz aarzemeem)....vareetu te turpinaat veel un veel. Ridzinieki laukkus uzskata par mullkkiem, kuriem neko nevajag.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas