Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pužuļa lietu tiesa skatīs vēlreiz

Augstākās tiesas Senāts nolēmis apmierināt Rēzeknes rajona prokuratūras protestu un nolēmis, ka Balvu policista Aigara Pužuļa lieta tiesai būs jāskata vēlreiz.  Lieta nosūtīta jaunai izskatīšanai tai pašai apelācijas instances tiesai citā tiesas sastāvā.

Kasācijas instances tiesa uzskata, ka apelācijas instances tiesa nav pietiekami pārbaudījusi pierādījumus par alkohola koncentrācijas konstatēšanu apsūdzētā A.Pužuļa organismā. Latgales apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģija nav izvērtējusi visus pierādījumus, lai pieņemtu lēmumu vai apsūdzētais vainojams noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts KL 260. panta trešajā daļā. Minētajā tiesību normā paredzēta kriminālatbildība par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu alkohola ietekmē, kas izraisījusi cietušā nāvi.

Kā ziņots, par Latgales apgabaltiesas 4.augusta spriedumu, ar kuru par jaunieša nāvējošu notriekšanu ar automašīnu apelācijas instances tiesa policistam bija piemērojusi četru gadu cietumsodu, bija iesniegta gan kasācijas sūdzība, gan kasācijas protests.

Kasācijas sūdzību par minēto spriedumu iesniedza Pužuļa advokāts Uldis Lapiņš, bet kasācijas protestu - prokurors Andris Škutāns.

Valsts apsūdzība protestā bija lūgusi atcelt Latgales apgabaltiesas spriedumu un no jauna skatīt lietu apelācijas instancē citā tiesas sastāvā. "Mani neapmierina nozieguma kvalifikācija - tā palika tāda pati kā pirmajā instancē - Krimināllikuma 260.panta 2.daļa. Uzskatu, ka alkohola klātbūtne Pužuļa organismā ir pierādīta un pierādījumi ir rūpīgāk jāizvērtē," aģentūrai LETA toreiz sacīja prokurors.

Gan iepriekš, skatot lietu pirmajā instancē, gan, skatot lietu Latgales apgabaltiesā, prokurors kā neapgāžamus Pužuļa vainas pierādījumus minēja liecinieku sniegtās ziņas, kas norādījušas uz to, ka apsūdzētā persona nozieguma izdarīšanas laikā bija alkohola reibumā.

Prokurors uzskata, ka Pužulis jāsoda pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Jau ziņots, ka 4.augustā Latgales apgabaltiesa bijušajam Balvu policistam Pužulim par jaunieša nāvējošu notriekšanu ar automašīnu piemēroja brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un autovadītāja tiesību atņemšanu uz trim gadiem. Šādu sodu bija pieprasījis arī prokurors. Tiesa nolēma arī piedzīt no Pužuļa 5250 latus par labu bojāgājušā jaunieša mātei Vitai Štoknei.

Iepriekš Rēzeknes tiesa Pužulim piesprieda nosacītu sodu. Spriedumu pārsūdzēja Rēzeknes rajona prokuratūras prokurors Škutāns un bojāgājušā jaunieša māte.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas