Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Raidījums: Kultūras fonds neizmaksā stipendiju Imantam Ziedonim

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lelle
L
Komuņagas, čekisti un zagļi, jūsu laiks iztek kā smiltis caur pirkstiem...par visu nāks atmaksa...Zvaigznes nevar apčakarēt kā tautu, tikai tad neraudiet!
Visiem
V
Tā taču bija no laika gala privātmāja. Neplosieties. Atmetiet naidu, un jūsu dzīvē ienāks MĪLESTĪBA un MIERS un RĀMUMS,
Antipanorāmisc
A
Nekādi nu nesaprotu, kāpēc bijušie Ļenina suminātāji arī šodien jāpgādā ar stipendijām no mūsu nodokļiem.Vai tādu pašu stipendiju saņem arī Gunāra Astras atraitne Līvija Astra? Ko nu tādu svarīgu dara večuks, kas nozīmīgs visai valstij? Atkal kāc grib būt vienlīdzīgāks. Visos laikos vieni un tie paši grib būt vienlīdzīgāki. Nesaprotu.
Lelle
L
Tur jau gadiem notiek TĀDAS LIETAS!!! Dermaukovas padomniece Mantrova arī pa to fondu šeftējās, sev BEZPROCENTU! kredītus tika sagrābusies.Tagad tikusi paaugstinajumā darbā Pieminekļu inspekcijā par regiona vadoni...a glupa kā zābaks...Zagļus un djebilas ceļ amatos. Tā banda ar Bankovski priekšgalā naturāli izzog sponsoru naudu, pie tam lielu daļu naudiņas atgriež sponsoriem atpakaļ par to uz ķešas saņemot kukuļus. Pie kam Bankovskis ir nodibinājis kārtējo oranžo partiju (tagad to vēl sauc par institūtu), tikai nez ko tādā partijā Pēteris Blūms darīs? Ja nu vienīgi metīsies zagt kopā...
skolotāja
s
Gribētu pieredzēt, ka vismaz vienreiz kādam no šiem neskaitāmajiem zagļiem piemērotu reālu sodu un reālu konfiskāciju. Bet šajā valstī, kur visa valdība zog pati un lobē zagļus, tas nav iespējams.
kāpēc
k
jūs provocējat naidu, velkat uz kaški un nerakstāt latviski? Jūs neieredzat šo zemi un tās likumīgo valsts valodu? Varbūt pietiek uzvesties kā dinozauram.PSRS vairs neeksistē.
Rūpīgi plānots noziegums
R
Tagad kļuvis zināms, ka P. Bankovskis piesavinājies LKF namu Jūrmalā un izlicis to pārdošanai. Tas ir ilgi un rūpīgi plānots noziegums. Lai sniegtu maksimālu atbalstu Latvijas Kultūras fondam, kas savulaik bija cienījama un populāra organizācija, uzreiz pēc Trešās Atmodas pēc sabiedrības iniciatīvas LKF saņēma gan rūpnīcu "Daiļrade", gan milzīgu namu Jūrmalā. Savulaik tā bija A. Kirhenšteina vasarnīca. A. Kirhenšteinam jau būdiņu nedeva... Tobrīd tā bija viena no vislabākajām mājām visā Jūrmalā. Kapitāla un pamatīga būve. Namam īstenībā ir 3 stāvi, jo pagrabstāvā ir gan biljarda zāle, gan peldbaseins, gan pirts, gan kurinātava. Pirmajā stāvā, uz ko ved plašās kāpnes, ir milzīga reprezentācijas zāle ar parketu. Sākotnēji namā notika gan LKF pasākumi, to arī izīrēja dažādām politiskām partijām sanāksmju un izpriecu rīkošanai. Par nama apjomu liecina tas, ka sanāksmēs ērti jutās ap 100 cilvēku un tas, ka nama iekšpusē bija autonoma telefona centrāle - lai cilvēki cits citu varētu sameklēt daudzajās istabās, zālēs un palīgtelpās. Ar "Daiļradi" ņēmās LKF jurists Kalmanis, bet nama otro stāvu par dzīvesvietu izraudzījās LKF priekšniece Ramona Umblija. Kad Umblija kļuva par kultūras ministri, P. Bankovski iecēla uz laiku. Kad Umblija pēc maza brītiņa nāca atpakaļ, tad Bankovskis Umbliju no LKF izlidināja kā šampanieša korķi un Umblija palika bez nekā. Bankovska vadībā LKF pārtapa par šeptmaņu kantori, un šādas tādas kultūras nodarbes bija tikai par izkārtni. Bankovskim neviens rokas klāt nelika, jo viņš bija VVF un vēl dažu ietekmīgu cilvēku protežē. Visu laiku jau runāja, ka viņš to namu iekārojis, bet visi cits citu apkušināja: - nu, tā taču nevar būt. No LKF tika izmesti visi sabiedrībā pazīstami cilvēki, visu lēma tikai Bankovskis, jurists un 3 naivas personas, kas visu laiku skaļi sauca: - Es neko no tā nesaprotu, bet mīļā miera labad esmu par. Tagad, kad VVF noteikšana ir samazinājusies, prokuratūrai vajadzētu izpētīt visu kopsakarā, un tad būtu redzams, ka nama nozagšana notika kā rūpīgi izdomāts noziegums Agates Kristi stilā, kas realizēts daudzu gadu garumā. Tāpēc jau bija vajadzīga tā nesaprotošā valde. Tagad Vaida Villeruša, inteliģents kultūras cilvēks, vienīgā no vecajiem laikiem, ir kļuvusi par līdzdalībnieci šai pretīgajai afērai.
1TANTE
1
NAV ŽĒL NAUDAS ZIEDONIM, BET VIŅŠ JAU TĀPAT DZĪVO JŪRMALĀ 7 LUKSOS, KAUT IR MA'JA, DZĪVOKLIS....DZĪVI BĒRNI UN SIEVAS UN KUR NU VĒL PIELŪDZĒJAS........... KANTĀNEI PAŠAI JĀGĀDĀ PAR SAVU VĪRU NEVIS JĀVĀRĀS SAIMĀ.
Kvants
K
Bankovska kungs, iespējams, pirmdien dosies uz spēļu elli, lai iegūto naudu atdotu otrdien, trešdien ... Ja tā, vēlēsim viņam veiksmi spēlē!
muris
m
"Sķiet, mūsu valstī kultūras druvas kopēji vēl kopš padomju laikiem ir ielāgojuši, ka no materiālajiem labumiem viņiem tiks vien tik, cik paši paspēs sakampt. Tad nu kampj, ko var,-cits fondu naudu, cits stipendijas... Kovar darīt, ja kādi nezaudē apetīt, bet zaudē mēra sajūtu, līdz ar to arī godu un cieņu? Kādreiz KF vadija Ziedonis arī Umblija un publiski atskaitījās par katru santīmu.
viss kā parasti
v
Kas te par brīnumu? Bankovskis darīja, kas jādara. Ar Helēnas un Tautas partijas svētību , ieguldot sponsoru naudu (neatdodot galatērētājam, kā Ziedonim) privatizācijā, Bankovskis nozadzis kultūras fondam piederošu īpašumu, tad to pārdod, lai atdotu aizņemto naudu, dalās ar Helēnu un Tautas partiju (tāpat kā tas notiek Gaismas pils variantā) un mafijai labi. kas attiecas uz Bankovski kā kritiķi - lai paklusē lupatiņā, noziedznieku filozofiju varēs klāstīt cietumā.
sīkaļa
s
Tas pats televizors vakar rādīja, ka Ziedonis, kad bija KF priekšēdētājs, atteica finansējumu vecās Latvijas prezidentu piemiņas uzturēšanai. Tu redzi, kā dzīvē iznāk...
auditors
a
Vai tad kārtīgu auditu nevar uztaisīt, pārbaudīt visas naudas plūsmas? Kur tie fonda biedri (ja tādi vispār ir) skatās? Pirms gadiem 8 Igaunijā viena ar kultūru saistīta fonda priekšnieks nolaida fonda naudu azartspēlēs. Vēl nesen daudziem bija kārdinājums nopelnīt papildus naudu strauji augošajā, bet pēc tam vēl straujāk grimstošajā akciju tirgū, kur arī iekrita.
e.s.Blofeld
e
Jautājums kādam zinošam - vai Bankovskis tiešām ir privatizējis Kultūras Fonda īpašumu Jūrmalā jeb vai tās ir tikai baumas?
vilis
v
Kārtējais Surikāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas