Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Raidījums: Luterāņu baznīcai interese par apvienošanos ar katoļiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Interesanti
I
Pirms pāris gadiem Cālītis apgalvoja kaut ko gluži pretēju!
un
u
Katrs nepieņem cita viedokli. Te, komentāros. Dzīvē ir savādāk, dzīvē ir iecietība citam pret citu, pret otra viedokli.
F-16
F
Man laucinieces komentārs iepatikās :) jo tas tik skaidri demonstrē ticības formālismu - katrs pielūdz kaut ko savu, izdarās pa savam - vieni ar priekšādiņām bruģē ceļu uz paradīzi, citi savukārt nepieņem vēl kādus nosacījumus - sakraments un tēli katram savi . Nu, sviests :) ja vēl tie cilvēki varētu vienoties par saviem dieviem, bet tas nav iespējams - katra kultūra ir veidojusi ko savu un šīs "apvienošanās" ir tikai kārtējais materiālais gājiens- subjektīvs un tikai cilvēcisks :) tāpat, kā ticība - tā ir formāla, subjektīva un katram sava
Lētticīgais
L
Ko jūs tur cepaties- tās ir vistīrākās baumas un latviešu mēdiji kārtējo reizi cenšas radīt mākslīgas sensācijas.
Būs.
B
Apvienošanās būs,bet kas ar ko apvienosies,tas vēl ir tikai vienošanās jautājums.Nav dūmi bez uguns. Ja jau šīs sarunas ir uzsāktas ,tad tas nav tāpat vien ,lai pakaitinātu ticīgos. Mums ir jāsaprot ,ka ir pēdējie laiki,un nekas vairs nebūs pa vecam ,pārmaiņas būs.,bet tas ir tikai laika jautājums.
Luterāne
L
Briest ārkārtas Sinode par to , ka arhib. vienpersoniski runā visas baznīcas vārdā!
Senais>un
S
Tev arī priecīgas Lieldienas un visu pārējo. Kad man kādam nākas palīdzēt, es to uzskatu par man doto iespēju, nevis nopelnu, ka man top uzticēts kaut kas ļoti svarīgs. Un pateicos.
Johanna
J
Vienotība var pastāvēt dažādībā! Ja apvoienosies Katoļi ar Luterāniem, tad nebūs vairs izvēles. Tagad ir. Es domāju, ka tas tiešām ir grēks šajā sarežģītajā laikā, kad cilvēki meklē ceļu pie savām identitātēm, tai skaitā kristigajām, konfesionālajām, ģimenes, turpināt sarunas par apvienošanos, līdz ar to apdraudot 500 gadu kārtīb jeb tradīciju, kas pārmantota paaudzēs uz kas dod drošību. Mani vecvecāki tāpat kā es piederēja, ticēja un lūdza kā luterāņi, vieņiem bija svarīgi tādi mācītāji, kas nebija priesteri, bet sava amata cienīgas personības, preofesionāļi, ar labu izglītību, līderi, Kristus kalpi, mācītāji pēc Lutera izpratnes, kuriem viņi uzticējās. To nedrīkst Lauzt. Tas ir grēks.
un
u
Iepriekšējais komentārs bija tev. Priecīgas Lieldienas!
un
u
Ir grūti piekrist, ja kāds dara tev (vai kādam citam) pāri. Lai viņš dara, kā grib. Tikai tu viņa varmācībā nepiedalies. Ļoti reti notiek, ka ar laiku šis cilvēks tev prasa piedošanu. Un ja tu neesi turējis naidu, tu spēsi piedot. Ka Dievs ir, Tu uzrakstīji pats: "Cilvēks vien esmu". Tātad, tu - cilvēks, atzīsti, ka esi tikai cilvēks, tātad atzīsti - ir Dievs. Es arhibīskapu Vanagu nepazīstu personīgi. Tāpēc rakstu netā: es viņu saprotu, pieņemu kā cilvēku un atbalstu. Par starpniekiem starp tevi un Dievu (vienā teikumā "tevi" rakstu ar mazo burtu) var būt tie, kuri lūdz tev palīdzību un kuriem tu neatsaki palīdzību. Un pat nelūdz, tikai tu redzi, tu vari palīdzēt. Kaut ar vārdu.
Senais>un
S
Es vienmēr respektēju katra ieteikumus, bet ne vienmēr piekrītu. Dažkārt mēģinu pārliecināt, kad pats ticu savam viedoklim, bet dažkārt grēkoju , un tad taisnojos, ka cilvēks vien esmu. Par Vanagu manos komentāros nav ne vārda, jo es atturos rakstīt par tuviem paziņām, Un ne tāpēc, ka man būtu kas slēpjams, vai negribās neko sliktu teikt. Tikai tāpēc, ka to varu personīgin pateikt.
Senais>Jā
S
Paldies, jo tas noteikti ir no sirds. Tādus vārdus nevar pateikt melojot. Tomēr man tas nav nekas jauns, jo patiešām esmu ļoti ilgi uzturējies šai Pasaulē un pēc visiem pārbaudījumiem nonācis pie atziņas, ka piekrītu Tā Kunga iedibinātai kārtībai un esmu dziļi pateicīgs par iespēju piedalīties šai pasākumā ko sauc par Pasuli un esamību. Man vairs nevajag starpniekus.
un
u
Pieņem tos, kas domā citādāk. Vanags neaicina uz konfesiju apvienošanu, viņš aicina uz savstaprējo sapratni un sadarbību.
Jā ,tev senais.
J
Tu mani patiesi aizkustināji ar savu atklātību. Gribu tev dot padomu,lūdz Dievu ,lai Viņš tev atklāj Jēzu Kristu. Jēzus Kristus vārdā saki Dievam atklāti no sirds šādu lūgšanu:'' Dievs Tēvs es nāku pie tevis ,es atdzīstu .ka es esmu grēcinieks,un man ir vajadzīgs glābējs.Es atdzīstu ,ka Jēzus Kristus ir Dieva Dēls,un ka Viņš ir miris par visas pasaules grēkiemun arī par manējiem,tāgad es lūdzu Tevi Kungs Jēzu Kristu ienāc manā sirdī un kļūsti par manu Kungu un Glābēju.Es atdodu sevi Tavās rokās,un gribu piederēt tev mūžīgi. Piepildi mani ar Svēto Garu,un atklājies man visā pilnībā, vadi mani un māci mani,es gribu tev būt uzticams līdz galam. Ja tu lūdzi so lūgšanu Dievs tevi ir dzirdējis un uzklausījis,tavs vārds tika ierakstīts Dieva dzīvības grāmatā,un no šī brīza tu esi kļuvis par patiesu Dieva bērnu.Tu esi glābts,ne tāpēc ,ka tu jūties tāds,bet gan tāpēc ,ka tā ir rakstīts Dieva vārdā. Salīdzini ar Dieva vārdu Jaunajā Derībā.Skatīt:( Jāņa evanģēlijā 1:2 ),(1Jāņa vēstulē 1:9,),,(2 Korintiešiem5:17).Tev tagad pieder pilnīga pestīšana un glābšana. Tagad lūdz Dievu Tēvu Jēzus Kristus vārdā ,lai Viņš tev parāda īsto draudzi ,kurā Viņš grib lai tu būtu.,kur tu vari pieaugt patiesā Kristus mācībā un garā,
Drūmais
D
Protams, ka tās ir tikai un vienīgi Vanaga paša personiskās vajadzības, kas pašas par sevi nav nosodāmas, jo cilvēks iet un tic tam, kam grib, bet varētu varbūt tāpēc nešūpot laivu, ja citi grib ceļot tālāk? Mazums luterāņu kļūst par katoļiem, baptisti par luterāņiem un otrādi visādās kombinācijās, bet ja Vanags ko dara, tad jāiesaista visi Latvijas mediji. Kāpēc tad, kad rīkojas Vanags, vienmēr rodas tāds tracis? Vai nav iespējams nodalīt savas personiskās un dziļi privātās vajadzības no citu vajadzībām, kuri paši zinās, kādā baznīcā viņiem labāk būt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas