Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Raidījums: PCTVL priekšvēlēšanu kampaņu finansējusi arī Maskava

Nekā Personīga rīcībā ir nonākuši dokumenti, kas liecina, ka Maskavas mērija finansiāli atbalstījusi Tatjanu Ždanoku (PCTVL). Ždanokas vadītā Latvijas Cilvēktiesību komiteja lūgusi tai piešķirt 1 miljonu 177 tūkstošus 600 rubļus (aptuveni 19 000 latu). Nauda arī esot piešķirta, zina teikt raidījums.

Nekā personīga rīcībā ir kopija no vēstules, ko Ždanokas vietniece un PCTVL Rīgas mēra kandidāte Natālija Jolkina rakstījusi Maskavas valdībai, lūdzot piešķirt iepriekšminēto summu, lai Latvijas krievvalodīgajos medijos, tai skaitā arī priekšvēlēšanu laikā dalītajā izdevumā ,,Rakurss,, stāstītu par tautiešu organizācijām Latvijā un saviem aktīvistiem - tai skaitā, speciālu sleju veltot Ždanokas Eiroparlamenta dienasgrāmatai. Nauda šim mērķim esot arī saņemta.

Likuma pārkāpumu PCTVL neatzīst, jo Maskava naudu devusi nevis tieši partijai, bet sabiedriskajai organizācijai. Taču to vada abas galvenās PCTVL kandidātes, kuru popularitāti Krievijas nauda ir palīdzējuši vairot, uzsver raidījums. Turklāt nav zināms, cik kopumā kaut vai tikai priekšvēlēšanu gadā tādu tautiešu atbalstam Maskava ir devusi.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam uzrādītā summa, ko partija saņēmusi kā ziedojumus vai dāvinājumus šogad vien no janvāra līdz maijam ir pāri 165 tūkstošiem latu (165 580Ls).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas