Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Raidījums: Riekstiņu klēti nevarēs nodot ekspluatācijā

Klēti, ko pirms diviem gadiem ārlietu ministra Māra Riekstiņa sieva Irēna par 100 000 latu nopirka no Inta Medņa, nevarēs nodot ekspluatācijā, trešdien ziņo _Latvijas Televīzijas _raidījums Panorāma.

I.Mednis patlaban mēģina trīs jaunbūves - klēti, laivu māju un pirti - nodot ekspluatācijā, taču vides inspektoru atzinums to ir apstādinājis. Inspektori secinājuši, ka tikai pirts atbilst palīgēkas statusam un nozīmei, savukārt pārējās divas gan pēc dokumentiem, gan vizuāli faktiski izbūvētas kā dzīvojamās mājas. Līdz ar to vides pārvalde nepiekrīt to nodošanai ekspluatācijā.

Valmieras reģionālās vides pārvaldes direktore Inga Zudāne skaidroja, ka atšķirības ir gan ūdensapgādes risinājumā, gan kanalizācijas risinājumā. Salacgrīvas būvvaldes vadītājs Artis Ukass savukārt atzinis, ka šādu būvi nav iespējams pieņemt ekspluatācijā, taču viņš nezinot, kas notiks tālāk. "Mūsu praksē šāds gadījums nav bijis," teica būvvaldes vadītājs. Pēc viņa vārdiem, ja ir nepareizi izbūvētas komunikācijas un urbumi, tie acīmredzot būs jālikvidē. Katrā ziņā būšot jānoverš videi raidītie zaudējumi.

I.Zudāne atzina, ka šādu īpašumu nevar ierakstīt zemesgrāmatā vai pārdot. "Faktiski ir, bet jurdiski nav."

Pats I.Mednis no intervijas kategoriski atteicies. Līdz nākamā gada beigām vēl ir spēkā būvatļauja šo palīgēku celtniecībai, bet, kad tā beigsies, ģimenes varēs sodīt par dzīvošanu ekspluatācijā nenodotā ēkā, norāda Panorāma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas