Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Raidījums: taupības labā valsts iestādes nenomās dārgas telpas

Pirms Ziemassvētkiem premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) aicinājis uz tikšanos valsts nekustamo īpašumu apsaimniekotājus, lai informētu, ka valsts vairs nevar atļauties tērēt naudu telpu īrei, ja tai pašai pieder lielas nekustamo īpašumu platības, svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Saskaņā ar raidījuma vēstīto īrētos mitekļos mīt vienīgi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija un īpašo uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts. Pārējās ministrijas atrodas valstij piederošās telpās, kas bieži vien tām ir pa lielu, piemēram, Tieslietu ministrija sev piederošajās telpās Raiņa bulvārī 15 izmitinājusi Informācijas un analīzes dienestu, Čili picu un kafejnīcu Melnā kaķa vēstniecība, savukārt Aināra Šlesera pārvaldītā Satiksmes ministrijā atradusies vieta uzņēmuma Linstow Warner birojam, vēsta raidījums.

Raidījums arī norāda: apvienojot ministrijas, politiķi sola samazināt valsts iestādēs strādājošo skaitu, bet, samazinot darbinieku skaitu, atbrīvosies telpas. Savukārt tukšajās ministriju telpās visdrīzāk būs jāatrod kāda vieta arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Valsts kontroles darbiniekiem, par kuru izmitināšanu valsts šobrīd izīrētājiem maksā miljoniem latu gadā.

Nekustamo īpašumu apsaimniekotāji premjera ieceri atbalstījuši, vēsta raidījums, piebilstot, ka premjers ierosinājis spert soli tālāk - visas valsts īpašumu apsaimniekotājiestādes apvienot vienā, centralizētā.

Virkni lauksaimniecības jomas nekustamo īpašumu apsaimnieko SIA Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi, armijas noliktavas, poligonus, lidostas un tanku novietnes tagad apsaimnieko Aizsardzības īpašumu valsts aģentūra, par policistu, ugunsdzēsēju un robežsargu mantu atbild Iekšlietu īpašumu valsts aģentūra, Labklājības ministrijas nekustamos īpašumus pārvalda valsts SIA Šampētera nams, Tieslietu ministrijas un tiesu ēkas – Tiesu namu valsts aģentūra, bet Satiksmes ministrijas īpašumus - valsts SIA Namzinis. Pārējās ministrijas savu ēku pārvaldību veic pašas vai to uzticējušas Finanšu ministrijas paspārnē esošajai Valsts nekustamo īpašumu aģentūrai.

Tomēr šāda ideja atbalstu nav guvusi, un puses vienojušās par kompromisu - valsts īpašumus pārvaldīs četras iestādes. Kādas - tas vēl tiks precizēts.

Raidījums norāda, ka reformas jau ir sākušās - Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume nolēmis likvidēt Iekšlietu īpašumu valsts aģentūru, mantas apsaimniekošanu uzticot katrai attiecīgajai institūcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas