Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rēderam neatrodas vieta "Panorāmā"

Bijušajam Latvijas televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītājam un Briseles korespondentam Gundaram Rēderam nākamgad vairs neatradīsies vieta LTV Ziņu dienestā (ZD). Tēriņu apcirpšanas rezultātā LTV ir slēgusi savu Briseles korespondenta punktu, kur vairāk nekā divus gadus strādājis iepriekš vadībai neērtais G.Rēders. Pašreizējais ZD vadītājs Mareks Gailītis informējis žurnālistu, ka viņam vietu ZD vairs neredzot. «Acīmredzot mana pieredze nav pietiekama tik augsta līmeņa kolektīvam,» _Dienai _teica G.Rēders.

Formāli G.Rēders nav atlaists no LTV, jo televīzijas personāla daļai viņam jāpiedāvā vakance. G.Rēders gan akcentē, ka tā var būt jebkāda LTV darbinieka vieta — pat apkopēja, bet bijušais ZD vadītājs izskatīšot visas iespējas.

ZD vadītājs Mareks Gailītis Dienai apstiprināja, ka G.Rēders vairs nebūs "Panorāmas" žurnālists. “Personāla daļa tālāk skatīsies, kādas ir darba iespējas televīzijā, taču ne Ziņu dienestā, jo man šādas štata vietas nav,” paskaidroja M.Gailītis. Šo jautājumu ar Gundaru izrunājām, viņš ir ļoti labi informēts, piebilda Ziņu dienesta vadītājs.

G.Rēders LTV strādā kopš 1995.gada, ieņemot dažādus amatus, vienubrīd arī LTV ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja amatu. Jāatgādina, ka 2006.gada rudenī, kad G.Rēders kļuva par LTV Briseles korespondentu, neoficiali tas tika saistīts ar G.Rēdera “nepaklausību” LTV vadībai, kuras ricība savukārt radīja aizdomas par centieniem vajināt ZD. Par ZD vājināšanu aizdomas radās 2006.gada sākumā, kad toreizējais ģeneraldirektora vietnieks, tagad LTV ģenerāldirektors Edgars Kots nāca klajā ar ZD reorganizācijas ideju, kam G.Rēders esot iebildis. Tam sekoja viņa pārcelšana uz Briseli un M.Gailīša iecelšana viņa vietā, ignorējot pašpasludinātos konkursa noteikumus (M.Gailītim tolaik nebija augstākās izglītības). M.Gailītis vadības piedāvātas reformas akceptēja. Reorganizācijas rezultātā Ziņu dienesta darbinieki tika sadalīti pa dažādām televīzijas struktūrām.

Ar LTV ģenerāldirektoru Edgaru Kotu Dienai pagaidām nav izdevies sazināties, lai noskaidrotu, kādas vakances ir Latvijas televīzijā un ko vadība varētu piedāvāt G.Rēderam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas