Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Referendumu vērtē kā iespēju paust viedokli

2.augustā notiks tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas dos vēlētājiem tiesības ierosināt Saeimas atlaišanu. Lai referendumu uzskatītu par notikušu, tajā jāpiedalās 750 tūkstošiem vēlētāju, un, lai Satversmes grozījumu projekts iegūtu likuma spēku, tautas nobalsošanā tas jāatbalsta vismaz pusei no visiem balsstiesīgajiem pilsoņiem. Šajā un nākamajos Dienas numuros atbildes uz jautājumu — Vai jūs iesiet/neiesiet uz referendumu? Kāpēc?

Nav jau obligāti jābalso par

Zaiga Gaile, arhitekte


Uz referendumu iešu noteikti. Tauta beidzot ir panākusi to, ko tik ilgi gribēja. Referendums ļaus katram parādīt, ko viņš vēlas un par ko viņš sūdzas, jo par grozījumiem Satversmē jau nav obligāti jābalso par.

Palīdz piedalīties politikas veidošanā

Inese Zandere, dzejniece


Es uz referendumu iešu. Darīšu to tāpēc, ka uzskatu, ka ir jāattīsta tie mehānismi, kas palīdz politikā piedalīties, nevis tikai vērot to no malas. Referendums ir mehānisms, kas palīdz mums [Latvijas pilsoņiem] piedalīties politikas veidošanā, un, piedaloties referendumā, mēs būsim politikas veidotāji, nevis tikai vērotāji.

Mīnusu ir daudz vairāk

Laima Muktupāvela, rakstniece


Lai gan 2.augusts ir manas kāzu jubilejas diena, tomēr uz referendumu iešu. Ja jau tautai ir tādas tiesības, tad es savas konstitūcijā ierakstītās tiesības izmantošu. Man, atskatoties, kā tautas kalpi rīkojas ar tautas dāvāto uzticību, kļūst dīvaini. Daudzi pirmsvēlēšanu solījumi diemžēl nesakrīt ar politiķu vēlākajiem darbiem, un, ja saliek visus plusus un mīnusus, tad mīnusu ir vairāk. Ja es būtu saimniece, tad es nopietni pārskatītu, kuru no kalpiem Jurģos laist tālāk un kuru atstāt.

Parāda sabiedrības viedokļus

Andris Vilks, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors


Es uz referendumu iešu. Kā pilsonis piedalos visos referendumos un balsojumos. Uzskatu, ka referendumi parāda sabiedrības viedokļus un nostāju, lai par noteiktām lietām valstij rastos priekšstats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas