Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Reformas uz papīra, darbi vēl priekšā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jēpis
J
Veselības aisardzības jomā , cik zināma, strukturālā reforma notie jau no 1991 gada un kā tās jaukākais sasniegums laikam ir jāuzskata Ludzas slimnīcas nodošana šogad! Tas, jau nekas, ka šoruden tā būtu jāpārveido par aprūpes iestādi, miljoni taču ir "apguti". Aeī ar to, ka virkne slimnīcu tiek apvienotas zem viena nosaukuma nekas jau nemainās. Nedomāju, ka pašreizējie ierēdņi ir spējīgi ko racjonāli reformēt, jo jebkuras izmaiņas atduras pret personu vai personu grupu vēlmi tās pakārtot savām lokālām intresēm.
Smilšu kaste
S
Bija tāda jauka smilšu kaste, kā Valsts centrālā banka. Spēlējās tur glīts puisītis, viss jau bija kārtībā, vienīgi, domājot, ka problēmas atrisināsies pašas no sevis, puisītis nogulēja lielākās komercbankas izlaupīšanu. Pēc tam atradās cita jauka smilšu kaste. Spēlējās tur glītais puisītis, viss jau bija kārtībā, vienīgi, domājot, ka problēmas atrisināsies pašas no sevis, viņš nogulēja budžeta reformu.
dzeris
d
Skaidrs, kur kas jāgriež "kvaukšķiem", tur viss būs ātri un uzreiz, kur ierēdņiem - tur būs koncepcijas, plāni, kaut kad vēlāk. Kāpēc vispār strukturalās reformas uzticētas valsts kancelejai, kura pati, pirmām kārtām būtu jātreformē? Lai politiķi atkratītos no atbildības? Nekas tur reāli nenotiek, kāut kāda sīka kustība, sen jau varēja daudz ko lividēt vispār, iesaldēt algas virs 400 - 500 ls, ierēdņiem sen bija jābrauc ar personisko transportu, utt. mums valsts pārvalde kā apēda lielāko procentu no IKP eiropā, tā apēd., šķiet, vēl arvien ap miļjardu. Domāju, šai valdībai būs kāds reāls pamatots strukturālo teformu plāns, jāsrecina - kāds naivums, nevienam šai valstī nekāds plāns nav, pie varas bezatbildīgi viendienīši, plāns viens - gan jau kaut kā.
alias
a
Ir jāaizvāc no valsts vadības visas partijas un ātri. Aizspēlējušās ar savām aizkulišu intrigām tik tālu, ka valsts novesta līdz bankrotam. Ar steigu, šodien un mīksti ir jānomaina visi valdības ministri uz profesionāliem nepartejiskiem cilvēkiem un tūlīt un tagad jāatlaiž esošā Saeima. Tāpat jau vairs nav ko zaudēt, varam tikai iegūt. Ar kaut kādiem tupiem argumentiem par vēlēšanām neviens neko nav darījis jau pusgadu, līdz defolts durvju priekšā. Nu un nākamais solis ir mainīt valsts iekārtu uz prezidentālu pārvaldi. Protams, ar tautas vēlētu prezidentu. Tad nebūs ministrijās ieliktenis ielikteņa galā un patiesi būs iespējams beidzot izveidot mazu, kompaktu un efektīvu valsts pārvaldi. Lai šobrīd dabūtu vienu apstiprinājumu uz viena papīra, tas jāsaskaņo ar desmit ierēdņiem! Un visiem šiem desmit kafijas dzērājiem valsts maksā algas!
chingacguks
c
Totāla izglītības profanācija - augstākā izglītība 2 gados jeb tālmācības ceļā. Visa izglītības sistēma ir jālikvidē un jāsāk būvēt no jauna, sākot ar tautskolām.
Ainars Lodziņš, SCP
A
Kā vienmēr, visizplūdušākā ir valsts pārvaldes reforma. Kādas tieši funkcijas ir starp 844 auditā konstatētajām? Vai tās nedublējas?Kā funkcijas tiek finansētas?Kādi mehānismi paredzēti, lai funkcijas nodotu privātajam sektoram? Tie ir tikai daži jautājumi, kas rodas lasot īso rindkopu.
Q
Q
Diemžēl izskatās, ka darbu nebūs, kamēr tauta reāli neuzspiedīs.
Tā tas ir
T
Pēc Repšes vakardienas atklāsmes būtu tikai godīgi, ja Dombrovskis un Repše atvainotos Godmanim un viņa vadītajai valdībai.
zvirbulēns
z
Cik var muldēt, Dombrovski?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas