Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Repše budžeta grozījumus sola tikai pēc Lieldienām

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) no rīta, uzsākot sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF), par sarunu gaitu bija gandarīts.

"Sarunas ir sākušās ļoti veiksmīgi, mēs ceram, ka kopīgi varēsim atrast risinājumus, kā mazināt sociālo spriedzi, atrisināt krīzi, atjaunot ekonomiku un izstrādāt kvalitatīvus budžeta grozījumus," teica E. Repše. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka SVF misijas Latvijā darbs būs ilgāks nekā plānots, jo eksperti ļoti rūpīgi strādās pie budžeta grozījumiem.

Jautāts, vai uz nedēļas beigām varētu būt skaidrs SVF viedoklis par Finanšu ministrijas sagatavotajiem valsts budžeta grozījumiem, kas pieļauj 7% deficītu, ministrs atzina, ka šonedēļ vēl nebūs rezultāta. "Mūsu mērķis ir sagatavot kvalitatīvus grozījumus," skaidroja E. Repše, piebilstot, ka tas var aizņemt vismaz pāris nedēļas. Viņš prognozēja, ka budžeta grozījumi būs gatavi pēc Lieldienām - ap 20. aprīli.

Līdz ar to pagaidām, kamēr sarunas ir tik tikko sākušās un vēl nav notikusi diskusija par budžeta rāmi, viņš atturējās izteikt jebkādus komentārus par to, vai SVF piekritīs valdības sagatavotajiem budžeta grozījumiem, vai tomēr būs nepieciešams vēl vairāk samazināt izdevumus.

Tiesa, ministra teiktais par to, ka tuvākajās nedēļās būs jāpieņem politiski lēmumi, vedina spriest, ka tēriņi būs jāsamazina vēl skaudrāk nekā to piedāvā pašreizējais budžeta grozījumu rāmis.

Iepriekš tika plānots, ka SVF misija Latvijā strādās līdz piektdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas