Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Repše: lata devalvācija netiks apsvērta

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) aicina izbeigt jebkādas diskusijas par lata stabilitāti, jo lata devalvācija kā risinājums ekonomikas izaugsmei valdībā netiek un netiks apsvērts. Pasaules ekonomistu viedokļi arī dalās šajā jautājumā, tādēļ viņu paziņojumi sabiedrībai nav jāuztver kā vienīgo patiesību, uzsvērts Finanšu ministrijas paziņojumā.

Lats ir stabils Latvijas ekonomikas pamats un valdība strādā pie valsts nelietderīgo izdevumu būtiskas samazināšanas, nevis pie lata devalvācijas, skaidro E.Repše. Lata stabilitāte esot viens no prioritārajiem uzdevumiem, tādēļ jebkāda lata stabilitātes mazināšana būtu bezmērķīga un ļoti negatīvi ietekmētu tautsaimniecību kopumā, nevis dotu pozitīvu rezultātu.Latvijas valdība un starptautiskie finanšu donori vienprātīgi atbalsta esošā lata piesaistes kursa saglabāšanu, uzskatot to par būtisku nosacījumu Latvijas izvirzīto mērķu sasniegšanai, uzsvērts paziņojumā.

Paziņojums seko pēc šonedēļ Rīgā notikušās konferences. ASV Ekonomikas un politikas izpētes centra (CEPR) dibinātājs un direktors Marks Veisbrots tajā pauda, ka pašreiz Latvijā ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) atbalstu īstenotā politika var vest pie ļoti lēnas un sāpīgas ekonomikas atkopšanās, un rodas jautājums, vai tas ir nepieciešams, jo citi risinājumi ir acīmredzami. Pieturoties pie fiksēta valūtas kursa, pielāgošanās ir sāpīga, viņš pauda. Varētu tikt izmantota cita politika, kas dotu iespējas ekonomikai atkopties ātrāk.

Viņš uzskata, ka šī brīža apstākļos devalvāciju būtu vieglāk īstenot nekā pirms diviem gadiem. Kā klāstīja M.Veisbrots, devalvācija ir jautājums, kas ļoti daudzus satrauc un ir skaidrs, ka tas palielinātu inflāciju. Tomēr viņš vērsa uzmanību uz to, ka inflāciju ietekmē arī imports, kura apmērs savukārt ir krities.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas