Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Repše: lata devalvācija netiks apsvērta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ciniķis
c
Man tagad būtu jātic šim Repšes "devalvācija valdībā netiek un netiks apsvērta"? Labi padomājam - a kādu Repše nes atbildību par saviem vārdiem?! Politisko - jeb pareizāk sakot nekādu!!!! Tieši pirms pašvaldību vēlēšanām tas pats Repše un Domrovskis nāka klajā ar ļoti "nopietnu" paziņojumu - "Pensijas ir sarkanā līnija un tās netiks samazinātas..........". Kā bija realitātē? Pareizi - tās tika samazinātas. Vai Repše un Domrovskis par saviem meliem nesa kaut kādu atbildību? Nu, protams, ka nē!!! Rullē tik tālāk. Un tagad jautājums tīri no reālās loģikas - vai var ticēt cilvēkam, kurš par saviem vārdiem nenes nekādu atbildību?! Ja cilvēks ir adekvāts un saprātīgs viņš droši vien sen jau ir izdarījis pats savus secinājumus. Vēl, kas interesanti - šī valdība nav mūžīga un tās dienas var būt skaitītas jau pirms vēlēšanām, bet iznāk, ka Repše ar šo savu paziņojumu "garantē", ka arī nākamās valdības "neapsvērs" devalvāciju:)) Un pats pēdējais - reālajai devalvācijai nav vajadzīgs nekāds speciāls lēmums viss ir atkarīgs no LB valūtas rezervēm ar kurām tā nodrošina kursu 0,7 Ls 1 eiro. Tas ir vienkārši - ja man vajag eiro, es eju uz banku vai valūtas maiņas punktu un pērku par noteikto kursu. Komercbankas un valūtas maiņas punkti, savukārt, šos eiro pērk no Latvijas bankas pēc tā paša noteiktā kursa t.i. LB pārdod par šo cenu eiriķus. Nu, tad lūk, ja gadījumā LB izbeidzas valūtas rezerves un tā vairs nevar pārdot pa 0,7 Ls 1 eiro, tad lata kursu uzstāda mežonīgais tirgus - tas ir - tie, kam ir eiro pārdod tos par tādu cenu, kāda ienāk prātā atkarībā no pieprasījuma. Un tagad padomāsim - no kā atkarīgas LB valūtas rezerves? Šobrīd no starptautisko aizdevēju nevis no Repšes vai Rimšēvica gribas un labvēlības. Tas ir - ja starptautiskie aizdevēji aizdod naudu lata kursa noturēšanai ( starp citu viens no definētajiem aizdevuma izlietošanas mērķiem) tad šis kurss tiek turēts. Ir acīmredzami, ka mums nav nekādas neatkarīgas politikas - mūsu vietā lemj ļautiņi, kas dzīvo ārpus Latvijas līdz ar to prognozēt situācijas attīstību klausoties vietējās nozīmes politiskajās marionetēs nozīmē smagi kļūdīties un pakāst daudz naudas. Es katram ieteiktu domāt pašam.
Vuarzazi
V
Devalvacijas gadijumā bagātiem pašu nauda citās valūtās, parādi Latos -> devalvacija ir privātu parādu dzēšana -> devalvacija ir publisku paradu pieaugšana uz nodokļu maksātāju rēkina.
b2
b
Piekritu Repses viedoklim, vajadziga nevis lata devalvacija bet nelietderigo valsts terinu samazinasana tad ari bus ta stabilitate! Bet samazinat var daudz kaut vai PPP celtniecibas un citus projektus kas butiba tiek izmantoti par nodoklu maksataju naudas parsuknesanas sluzam dazu izredzeto oligarhu kabatas. Ja mums nebutu to nelaimigo PPP projektu tad mes varetu atlauties turet PVN nodokli uz limena ka citas valstis apmeram 14%
jaunietis, esmu stulbs
j
Jaunietis ir suukaatajs. Gards suukaajamais tavam kungam vai ne ; ) Vai tu nem d........, taa vismaz izklausas pec taviem komentariem.
Kuiļu Žanis
K
Te nu tu kļūdies. Šlesera partijā ar urravām uz lūpām pāries no kādas citas partijas kādi piecīši (kā tas jau iepriekš nejauši ir gadījies), un vairākums tiks nodrošināts ar uzviju!
Kuiļu Žanis
K
Pareizi, jaunieti, jo tavas domas sakrīt ar, ko teica Šķēles kunfgs amatos ir jāvirza lielākie kretīni!
jupis
j
Protams, ar piebildi - tiem, kuri veic vai zina par šo negaidīto devalvāciju!
Lelle
L
Es vēlreiz tev atgādinu: AIZEJ PIE PSIHIATRA!
Andrejs
A
Par apsvērumiem labāk paklusēt, jo kad nonāks pie devalvācijas, tad vai būs kāda reāla teikšana vairs!!!
....
.
Bet nodokļus gan pacelsim....
Lelle
L
Kad lats ieraudzīja gaismu, zvaigznes bija pareizajā pozā...lats nekad netiks devalvēts.
to Jaunietim
t
Pēc tava kvēlā paziņojuma,ka visi būs nekas,tad kādā valodā runās,ja nāciju nebūs? Varbūt pazudīs līdz ar tādiem kā tu arī HOMO sapiens?Izklausās pēc komunisma,sievas,manta ,stulbums kopējs,vai ne ,JUNOŠA?
Andris
A
Roja » JL Ausmiņai un Ino 16:00 ...nu un kar tad liksies peec devalvācijas tie 200 tuukst.,ka sanjem algu ls un krediits tiem eiro... ------------------------------------------ Arī man ir alga LVL un kredīti EUR. Ja devalvācija būtu, kā ir ticis runāts, piemēram par procentiem 30, manas ikmēneša saistības ir apmēram 20% no algas, tad manas saistības turpmāk būtu 27% apmērā no algas. Pilnīgi paciešama situācija, turklāt vēl izmaksu ziņā nav dārgāka par to, ja es jau daudzus gadus būtu atmaksājis LVL kredītu - esmu tik daudz vinnējis, ka varētu arī paciest padalīšanos ar savu vinnestu. Ja kāds tagad maksā 70% no algas vai vēl pat vairak, tad gan viņš par visiem 100% ir zem ūdens. Bet katram par savu muļķību ir jāmaksā - turklāt tieši, ja muļķi vēl arvien nemaksā, tad tas ir nepareizi. Devalvācijas nepieļaušana ir neseno izlaideņu glābšana uz saprātīgo un godīgo rēķina.
.
.
.
Jaunietis
J
Pamosties no murgiem, izlien no sava naciķu bunkura un ieraudzīsi, kas notiek ārā, pasaulē! Ārā notiek globalizācija, cilvēki un tautas ceļo pa visu pasauli, sadraudzējas, saprecas, sajaucas, un vēl pēc pāris paaudzēm nacionalitātes un rases izzudīs. Tautības pieminēšana kļūs par apvainojumu kulturālam nākotnes cilvēkam. Nebūs vair latviešu, krievu vai angļu. Būs Vispasaules Pilsoņi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas