Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Režisore Ilona Brūvere iestājas LSDSP

«Ja neiestātos ekonomiskā krīze, es turpinātu dzīvot no politikas izolētā iekšējā emigrācijā. Bet pašreiz dzīve sākas no nulles, un es zinu, ka man ir svarīgi, lai mans dēls dzīvotu valstī, kurai viņš varētu ticēt un no kuras viņam nebūtu jākaunas. Un vēl, lai viņš gribētu dzīvot Latvijā. Tādā valstī, kas spēj būt atbildīga par saviem pilsoņiem un neliek viņiem pārvērsties par mežonīgu dzīvnieku baru, kur katrs gatavs viens otru iznīcināt, lai tikai izdzīvotu.»

Tik emocionāli par savu iestāšanos Latvijas Sociāldemokrātiskajā strādnieku partijā (LSDSP) otrdien paziņoja režisore un žurnāliste Ilona Brūvere.

Medijiem izplatītajā paziņojumā I.Brūvere raksta – ja pirms laika viņai teiktu, ka «iestāšos partijā, man būtu tam grūti ticēt. Nu grūti būs ticēt maniem draugiem un kolēģiem, jo tas tomēr ir noticis. Esmu iestājusies sociāldemokrātos».

Viņai vācu sociāldemokrāts Villijs Brants ir viens no spilgtākajiem politiskās skatuves spēlētājiem Rietumeiropas vēsturē.

«Varbūt Latvijā meklēju Raiņa, Ulda Bērziņa, Villija Branta un Helmuta Šmita romantisko ideālu mantojumu, jo gribu ticēt, ka cilvēku cienoša un sociāli domājoša sabiedrība nav tikai Rietumeiropas attīstīto valstu privilēģija,» raksta I.Brūvere.

I.Brūvere pēdējos trīs gadus bijusi Rīgas domes Kultūras departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja. Strādājusi Latvijas radio, televīzijā, arī laikrakstos. Dzīvojusi un strādājusi Vācijā, kur kā autore, režisore un producente sadarbojusies ar Hamburgas un Hesenes Kultūras kinofondiem un televīzijas kompānijām.

Bijusi redaktore un režisore LTV Kultūras programmu daļā. LTV1 kā autore, režisore un producente veidojusi programmas Maģiskais kvadrāts par Eiropas kultūras jaunumiem un Mūža stipendiāti.

Nacionālā Radio un televīzijas padome I.Brūveres dokumentālo spēli «Mana pasaule - Parīze, Londona, Berlīne, Roma» nosaukusi par gada labāko videofilmu, bet LTV kultūras programmu Mūža stipendiāti - par 2002.gada labāko kultūras programmu televīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas