Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Riekstiņš izvirza Paegli vēstnieka amatam ANO

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) izvirzīs Latvijas vēstnieka amatam ANO Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Vairu Paegli (TP) un jau otrdien sagatavos dokumentus iesniegšanai Saeimas Ārlietu komisijā, lai tā trešdien komisijas sēdē varētu kandidatūru izvērtēt.

Lai arī iepriekš bija izskanējis, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers varētu neiecelt vēstnieka amatā politisku personu, M.Riekstiņš Dienai uzsvēra, ka V.Paegle "pēc visām savām kvalifikācijām atbilst vēstnieka amatam", jo viņa savā politiskajā darbībā bijusi cieši saistīta ar ārpolitiku. Uz jautājumu, kā paredzama notikumu tālākā attīstība, ja prezidents kandidatūru neatbalstīs, ārlietu ministrs norādīja, ka tādā gadījumā "būs jādomā, kā tālāk rīkoties".

Jau rakstīts, ka prezidente Vaira Vīķe – Freiberga savulaik iecēla par vēstnieku personu, pret kuru bija iebildusi Saeimas Ārlietu komisija. Vaicāts, vai ministram sākotnēji nebija vienošanās ar Valsts prezidentu par viņa kancelejas vadītāja Eduarda Stiprā izvirzīšanu šim amatam, M.Riekstiņš atbildēja, ka tāda vienošanās nav bijusi, bet, ja E.Stiprā "darbā kaut kas mainīsies, tad es redzu viņu atgriežamies diplomātiskajā dienestā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas