Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Riekstiņš nav piedāvājis Kalvītim kļūt par vēstnieku Krievijā

Jau nākamajā nedēļā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) lūgs valdību par Ārlietu ministrijas valsts sekretāru apstiprināt Latvijas vēstnieku Krievijā Andri Teikmani. Viņam pilnvaras šajā valstī beidzas nākamā gada pavasarī, taču viņš tiks atsaukts agrāk, lai no 1.decembra varētu sākt strādāt ministrijā.

Valsts prezidenta kancelejas bijušais vadītājs Eduards Stiprais atgriezīsies Ārlietu ministrijā, taču pirms tam kādu laiku atpūtīsies, jo viņam ir neizmantoti atvaļinājumi. M.Riekstiņš nekomentē iespējamos piedāvājumus E.Stiprajam. Viņš, visticamāk, nebūs vēstnieks Krievijā, jo diplomāts, kas brauks uz šo valsti, jau tiks izraudzīts visai drīz.

Politiskie konkurenti domā, ka TP esot svarīgi sev pietuvinātu cilvēku deleģēt uz Krieviju, jo TP esot intereses šajā valstī. M.Riekstiņš atteicās komentēt šādus izteikumus. Krieviski rakstošajā presē nesen kā kandidāts vēstnieka amatam Krievijā bija minēts bijušais premjers Aigars Kalvītis, kurš oktobrī plāno atstāt TP priekšsēža amatu. Pirms nedēļas Dienai A.Kalvītis sacīja, ka viņam gan neviens nav piedāvājis šādu iespēju, taču tas varētu būt interesants izaicinājums. Viņš stāstīja, ka Latvijā rezervēti raugās uz bijušo premjeru iespējamo pāriešanu diplomātiskajā dienestā, bet citur pasaulē esot zināmi tādi piemēri. A.Kalvītis uzskata, ka Krievija ir ļoti nozīmīga valsts, jo "tur izšķiras pasaules politika", un tad ir svarīgi, lai Latviju tajā pārstāvētu vēstnieks, kas ir pazīstams politiskajās aprindās un "var tikt pie visiem klāt".

Tam, ka būtu svarīgi, lai vēstniekam atvērtos pēc iespējas vairāk durvju mūsu valsts interešu labā, M.Riekstiņš varot piekrist. Taču viņš uzsvēra, ka ar A.Kalvīti par šādu piedāvājumu neesot runājis. No teiktā varēja noprast, ka bijušais premjers vismaz pagaidām nav kandidātu lokā. Uz jautājumu, vai nākamais vēstnieks Krievijā varētu būt cilvēks, kas nav diplomātiskajā dienestā, bet ieņēmis augstu politisku amatu, M.Riekstiņš atbildēja: "Man būtu grūti to iedomāties, bet es arī nevaru izslēgt šādu iespēju."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas