Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Riekstiņš: prezidenta vizīte Maskavā nav atkarīga no manis

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) neuzskata, ka Valsts prezidenta Valda Zatlera iespējamā vizīte Maskavā ir atkarīga no viņa šīs nedēļas brauciena uz Krieviju. Lai gan V.Zatlers intervijā Latvijas Radio vēl otrdien norādīja, ka M.Riekstiņa vizīte Maskavā būs "zināms solis uz priekšu", kas noteiks, kas tālāk notiks ar prezidenta vizīti, ārlietu ministrs žurnālistiem norādīja, ka prezidenta vizīte notiks laikā, kad "abas valstis būs tam gatavas".

Pēc M.Riekstiņa teiktā, "tas, ka ārlietu ministrs aizbrauc uz Maskavu, runā laipni un smaida, nenozīmē, ka prezidenta vizīte pēc tam seko automātiski". Viņaprāt, svarīgāk ir tas, ko šī vizīte dos abu valstu tālākajām attiecībām. M.Riekstiņš tomēr cer, ka prezidenta vizīte Krievijā notiks, kas Latvijas un Krievijas attiecībām "dotu pozitīvu pienesumu", īpaši divpusējo līgumu jautājumā.

Iepriekš bija plānots, ka prezidents Maskavā varētu parakstīt abu valstu sagatavotos līgumus, arī tos, kas skar investīciju aizsardzību un un izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem. M.Riekstiņš gan atzīst, ka šajos jautājumos "mēs neesam pavirzījušies uz priekšu kā vēlējamies".

Ministrs tomēr pauž cerību, ka viņa vizīte turpinās abu valstu aizsākto dialogu, ļaus izvērtēt, kas sasniegts divpusējās attiecībās, kā arī dos tām jauno impulsu. Sarunās ar Krievijas pārstāvjiem M.Riekstiņš plāno atgādināt arī par kravas mašīnu rindās uz Krievijas-Latvijas robežas.

Jautāts, vai sarunās tiks skarts Gruzijas konflikts un vai ministrs plāno izteikt nosodījumu Krievijas rīcībai, M.Riekstiņš sacīja, ka Latvijas pozīcija šajā jautājumā Krievijai jau ir zināma, savukārt šobrīd galvenais ir panākt ilgtermiņa situācijas risinājumu.

Ārlietu ministrs informēja, ka Maskavā viņam paredzētas sarunas ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, Latvijas vēstniecības apmeklējums, kā arī tikšanās ar tautiešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas