Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgā aiztur pedofilu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki otrdien aizdomās par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar nepilngadīgiem zēniem aizturējuši kādu 1953.gadā dzimušu vīrieti. Policija pieļauj, ka pedofils par saviem upuriem varētu būt izvēlējies tieši zēnus ar garīgās attīstības traucējumiem.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, vakar aizturētajam vīrietim tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Pirms dažiem mēnešiem Rīgas reģiona kriminālpolicisti, kuri nodarbojas ar šāda veida dzimumnoziegumu izmeklēšanu, saņēma informāciju no kādas mācību iestādes Latvijā par to, ka, iespējams, varētu būt notikusi bērnu seksuāla izmantošana. Kāds vīrietis Rīgā it kā iepazinies ar bērniem un pēc tam viņus seksuāli izmantojis.

Policija šo informāciju apstrādāja, un 21.oktobrī saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 160.panta 2.daļas par vardarbību dzimumtieksmes apmierināšanu ar nepilngadīgo vai atkārtoti. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

24.novembrī iespējamais pedofils tika aizturēts Rīgā, savā dzīvesvietā.

Kā pastāstīja policijas pārstāve Pildava, patlaban noskaidrots, ka lietā ir vismaz divi cietušie - abi ir nepilngadīgi zēni. Tomēr saskaņā ar likumsargu rīcībā esošo informāciju aizturētajam vīrietim, iespējams, bijuši arī citi upuri. Policija pieļauj, ka šis cilvēks savu noziedzīgo nodarījumu īstenošanai izvēlējies tieši bērnus ar garīgās attīstības traucējumiem.

Policija patlaban aktīvi strādā, lai noskaidrotu pārējos iespējamos cietušos.

Tiesībsargi pieļauj, ka vīrietis iepazinies ar saviem potenciālajiem upuriem, ieguvis viņu uzticību, dāļājis šiem bērniem dažādus našķus, naudu un dāvanas, vēlāk arī paši upuri devušies pie viņa ciemos, bet vīrietis ar šiem bērniem veicis vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā.

Aizturētajam ir darbavieta un policijas redzeslokā par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem viņš iepriekš nav nonācis.

Likumsargi pieļauj, ka vīrietis savus upurus varētu būt meklējis arī ar interneta starpniecību, tāpēc policija vēlreiz aicina pievērst vecāku un skolotāju uzmanību jautājumiem, kas saistīti ar drošību interneta vidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas