Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgas dome meklēs risinājumus Rīgas 1.slimnīcas saglabāšanai

Rīgas dome ir apņēmības pilna panākt, lai Rīgas 1.slimnīcu nevajadzētu slēgt un tajā arī pēc valsts finansējuma aptrūkšanās varētu saglabāt veselības aprūpes pakalpojumus.

Intervijā aģentūrai BNS Rīgas mērs Nils Ušakovs sacīja, ka nodrošināt slimnīcas darbu nav pašvaldības funkcija un dome to nemaz nav spējīga atļauties, tāpēc turpināsies sarunas ar Veselības ministriju (VM).

"Ko viņi grib no mums pirkt, vai tur veidos dienas stacionāru, ambulatoro centru vai atstās ātrās palīdzības apakšstaciju, vai vēl kaut ko... Nezinu. To mums pateiks Veselības ministrija, un, ņemot to vērā, mēs domāsim tālāk, vai poliklīniku izveidosim, vai ārstu prakses, lai maksimāli tās telpas saglabātu kā medicīnisko iestādi," pastāstīja domes priekšsēdētājs.

Viņš turpināja: "Pēc tam es ceru, ka krīze kādreiz beigsies, un varbūt būs cita valdība no citām partijām, lai mēs varētu 1.slimnīcu attīstīt".

Jau vēstīts, ka VM Rīgas domei piedāvājusi reorganizēt pašvaldībai piederošo Rīgas 1.slimnīcu un Rīgas 2.slimnīcu. Veselības ministre Baiba Rozentāle norādīja, ka Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra līgumu ar Rīgas 1.slimnīcu par neatliekamās palīdzības pakalpojumu nodrošināšanu ir noslēgusi līdz gada beigām, bet pēc tam domei būs jāmeklē citi risinājumi.

Iespējamie varianti varētu būt ambulatorās palīdzības sniegšana, ārstu kopprakses, traumpunkts. Viņa atzina, ka, neskatoties uz visām investīcijām, kas veiktas 1.slimnīcas infrastruktūrā, tās stāvoklis nav pats labākais un, lai nodrošinātu labas kvalitātes neatliekamo palīdzību, "tur būtu viss jājauc nost un jāceļ par jaunu, bet to nevaram atļauties".

Rīgas 1.slimnīca ir vecākā civilā slimnīca Latvijā, tā dibināta 1803.gadā un patlaban pieder pašvaldībai. Pēc profila tā ir reģionāla daudzprofilu slimnīca un sniedz gan neatliekamo palīdzību, gan dažādu nozaru plānveida palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas