Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rimšēvičs: Ierēdņu armija Latvijā ir par lielu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ansis
A
DEPUTĀTU SKAITU STEIDZAMI VAJAG SAMAZINĀT UZ PUSI , TAS BŪTU LABS PIEMĒRS NODOKĻU MAKSĀTĀJIEM !!!! Tāpat puse guļ , lasa avīzes, runā pa mobilo , citi vispār neierodas..... ........................... DAUDZI VISPĀR NEVAR NOSĒDĒT VISU DIENU , NAV SPĒKA , VECUMA MARASMS.... TAS TIKAI BŪTU GODĪGI , JO KAS TAD TOS SŪDUS VALSTĪ SATAISĪJA !!!!!!!
Arnis
A
To pašu saka ari Kargins un Gavrilovs!
Visu varu padomēm!
V
Interesanti,ko veikusi ir līdz bankrotam novestā Latvijas pasta vienpadsmit pilnvarnieku padome?
Aldo
A
Toties mums tagad ir pat veselības tramvajs!
pans kleksis
p
Bet pašam aldziņa 10 000,00 Ls mēnesī. Di.rst par tādu algu ir viegli. Bez hemoroīdiem.
Tomam
T
Cik zinu, palamentārie sekretāri ir reaāie darītāji ministrijās- jo ministri nāk un iet un ir politiskas figūras, tikai
Pedro
P
Lasām atkal par kārtējo ierosinājumu paaugstināt medicīnisko pakalpojumu cenas,jo neesot citas iespējas! Vai tiešām nav? Pirmskara Latvijā Veselibas departaments ar 17 darbiniekiem(septiņpadsmit!)ietilpa Sabiedrības labklājības ministrijas sastāvā,bet tagad atsevišķi izveidotā Veselibas ministrija ar valsts,parlamentarajiem,preses sekretāriem un viņu vietniekiem ir apaugusi vēl ar veselu virkni t.s. valsts aģentūru,ar direktoriem,viņu vietniekiem,valdēm,padomēm,piemaksām tūkstošos latu pēc vadibas ligumiem un pat ar savu ...veselības tramvaju! Vai ir vajadziga bez Sabiedribas veselības departamenta vel Sabiedrības veselības aģentūra,paralēli Farmācijas departamentam darbojošās Zāļu valsts aģentūra un Zāļu cenu aģentūra ar savām valsdēm un padomēm,kurās iecelti ir pariju speciālisti,kas no zālēm neko nesajēdz,toties par vienu vai divā sēdē mēnesī saņem ļoti pieklājigu algu,papildus savai pamatalgai!
Toms
T
Kam vajadzīgi ir piemēram,ministriju parlamentārie sekretāri?
Divas ierēdņu divīzijas!
D
Uz to ir norādījis pat Kargins.Sk."Kargins aicina samazināt ieredņu skaitu",Leta,21.aprīlis 2008.: "Latvijas uzņēmēji un iedzīvotāji,maksājot nodokļus uztur 16.500 lielu ierēdņu armiju ar algu fondu 200 miljoni latu gadā." Diemžēl šajā rakstā minētais ierēdņu skaits,iespējams ,ir pat VAIRĀKAS REIZES LIELĀKS,jo pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Komunikācijas nodaļas vadītājas Ditas Kļaviņas-Laubertes sniegtās informācijas BNS(sk.rakstu"Par trim tūkstošiem palielinājies valsts amatpersonu skaits",23.07.2003.portalā Apollo),jau 2003.gada jūlijā valsti bija reģistrētas 49.164 valsts amatpersonas!
Absints
A
Lasu un brīnos- liela daļa komentāru ir ne par raksta būtību, bet par Rimševica kabatu. Saprotu gan, ka lielākā daļa komentētāju ir tādi, kas sēž savā darba vietā un laiku īsina ar sēdēšānu internetā- tātad ierēdņi, kas nu jūtas apdraudēti. Latvijas Banka un tās prezidents pilda valsts uzliktās funkcijas un dara to veiksmīgi. Lata stabilitāte ir tā izpausme, šo faktu apgāzt nevar. Neviens taču jums neliedz pelnīt vairāk - sniedziet savus cv, ejiet uz intervijām, apgūstiet jaunas zinības, lai varētu iegūt labāk apmaksātu darbu. Galu galā brauciet uz Īriju, būt par otrās šķiras cilvēku, kas toties pelna vairāk. Bet ja nemākat nopelnīt, tad vismaz nekritizējiet citus, kas māk, Citādi tikai izpaužat savu nenovīdību. Reiz redzēju interviju ar bomzi. Viņš teica- valsts man nenodrošina dzīvoklī, valsts man nemaksā pabalstu, nevaru aiziet pie ārsta... Jā, bomzim nemaksā Rimševica algu, bet ko bomzis ir darījis, lai būtu Rimševics? Ko tu, kritizētāj, esi darījis, lai palielinātu savus ienākmus? Neko, tikai māki burkšķēt aiz stūra, un gaidīt , ka amats nokritīs no gaisa. Varbūt paskaties uz sevi vispirms, nevis uz svešu kabatu. Runājot par raksta būtību. Statistika ir nepielūdzama. Ierēdņu armija Latvijā ir vislielākā, effektivitāte viszemākā. Vispārēja algu iesaldēšana ir kardinālāks un garantēti rezultātus nesošs līdzeklis, tikai nez vai pareizākais. Ierēdņu armija samazināšana būtu stipri labāks variants. Pie kam samazināt vajadzētu tik daudz, lai atlikumam varētu arī algas pacelt- tas ir - tā kārtīgi. Sauklim vajadzētu būt "Optimizācija" nevis "Iesaldēšana". Tad ierēdņi drusku domātu, ka tā naudiņa tomēr ir jāatpelna...
hmm
h
Rimševiča kunga ienākumi 2007.gadā (alga, pabalsti, prēmijas) - tikai 120008, 68 LVL.....bez komentāriem... Avots - VID mājas lapa
lno
l
Lieciet mieru Rimševicam! Bez viņa latvija jau sen būtu pagalam, jau tad kad repše saimniekoja ,Rimševics strādāja un izglāba valsti no tā muļķa ___________________________ Ne jau Rimševics izglaba valsti, bet Repše izglāba Rimšvicu, jo Rimševics bija atbildīgais par komercbanku uzraudzību, pajoliņ:) Ja netici palasi saeimas stenogrammas.
tpc
t
Lieciet mieru Rimševicam! Bez viņa latvija jau sen būtu pagalam, jau tad kad repše saimniekoja ,Rimševics strādāja un izglāba valsti no tā muļķa.Ja kāds kaut ko saprot no ekonomikas tad tas ir Rimševics ne jau pašvaki fiziķīši.
pmlks
p
:)) es varu iedomāties kādu seju sataisa lektora kungs, kad uzdod auditorijai retorisko jautājumu: "sakiet lūdzu ar ko pēc jūsu domām naudu pelna LB?" Pēc tam, noklausoties viņu dažādās atbildes un maskējot lūpu kaktiņa viegli jaušamu smaidu, kas pilnībā izsaka, pārākumu, ko tajā brīdī sajūtat pār šiem zaļknābjiem, izsperat pareizo atbildi. Bravo. Puņķainie vakardienas tīņi ir nokautēti, jauniņas studentītes ar mirdzošām actiņām veras uber gudrajā jau sirmot sākušajā, iespējams pat profesorā! :)))) Tikai ko tad tādu "profesors" ir pateicis? Faktiski tikai to, ka dzelzs ir dzelzs un nav alumīnijs. Izdarīsim domu eksperimentu, lektora kungs! Iedomāsimies, ka mums ir 3 ekvivalentas centrālās bankas kurām ir līdzīgs uzdevums un pienākumi, nu kaut kas uz federālo rezervju sistēmas pusi, kaut gan īpaši tajā neorientējos. Vai tad šis bankas nepelnītu augstāk minētajos veidos? Ko? :) Vienkārši runājot visiem saprotamā valodā, ja man ir vienīgajam ekskluzīvas tiesības tirgot belašus Doma laukumā, tad tas vēl nenozīmē, ka es kaut ko pelnīšu, jo vispirms tie belašķi ir jāizcep un tad jāstāv un jātirgojas! Tiesības vēl nenodrošina peļņu, to rada tiesību pieļautā saimnieciskā darbība! P.S. man nav nekāda siastība ar darbu bankās vai citās valsts iestādēs! Tāpat man neskauž, ka cilvēki, kuri tieši atbildīgi par lata stabilitāti, pelna pieklājīgi, lai riski, ka viņi sāks tirgot savu ietekmi būtu pēc iespējas minimāli.
ululiņš
u
Doma par ierēdņu skaita samazināšanu visnotaļ atzīstama. Bet vai šī štatu apcirpšana nebeigsies kā parasti? Sīkos ierēdnīšus noīsinās pēc partijas piederības, paliks vesels bars puspriekšnieku un priekšnieku, un kārtējo reizi pierādīsies Pītersa princips visā krāšņumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas