Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rimšēvičs: Latvijai balle beigusies

Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs otrdien pauda viedokli, ka starptautisko finanšu palīdzību vislabāk būtu ieguldīt uzņēmumos caur bankām un tad naudas atdošanas grūtībām nevajadzētu rasties. “Mūsu ieteikums – šo naudu dalīt Latvijas uzņēmumiem ar komercbanku starpniecību. Ja bankas ir sniegušas garantijas, tad par šīs naudas atgriešanu, Latvijas valstij šaubām nevajadzētu būt,” intervijā Latvijas radio sacīja bankas prezidents.

“Pirms trim mēnešiem Latvijas Banka nāca klajā ar pētījumu, raugoties caur eksporta prizmu, piedāvājot virkni nozaru, kuras varētu kalpot par atbalstāmām. Nākamajā dienā virkne cilvēku teica, ka tas ir brīvais tirgus un nevienu nevajag atbalstīt, lai katrs ķepurojas. Interesanti būtu redzēt, varbūt, ka šajā brīdī šīs perspektīvās nozares parādīsies. Ceru, ka valdība rūpīgi pie šiem jautājumiem strādā un gada sākumā uzzināsim, kā šis atbalsts tiks sniegts.”

Viņš prognozēja, ka ievērojama līdzekļu daļa, iespējams 30%, varētu tikt novirzīti budžeta deficīta segšanai, daļa naudas noguldīta Parex kontos, kā apgrozāmie līdzekļi, bet daļa naudas novirzīta ārējā parāda segšanai.

Pagaidām nav zināms, kā nauda ieplūdīs Latvijā, tas varētu tapt zināms šodien pēc Starptautiskā Valūtas fonda valdes sēdes.

“Pēdējos piecos gados Latvija ir dzīvojusi balles noskaņā, domādama, ka balle nekad nebeigsies,” situāciju novērtēja I.Rimšēvičs. Latvijas Banka prognozē, ka 2009.gadā IKP varētu sarukt par 5%, gada inflācija varētu samazināties līdz 3,5%, bet gada vidējā inflācija līdz 6,5%.

Latvija Bankas prezidents Latvijas iedzīvotājiem jaunajā gadā novēlēja nebūt tik kategoriskiem un atkārtoti aicināja "nepieturēt" naudu.

“Lai Latvijas iedzīvotāji nākamajā gadā nav tik kategoriski un pesimistiski, jo, kā esam līdz šim to teikuši,  ja visi domās, ka būs krīze un netērēs un naudas līdzekļus pieturēs, krīze būs vēl dziļāka. Jābūt pragmatiskākiem. Valdībai kopā ar bankām nākt kopā un domāt, ko darīt nevis meklēt vainīgos.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas