Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēvičs: Par to, ka Sīrijā turpina mirt cilvēki, ir atbildīga Ķīna un Krievija

Par to, ka Sīrijā turpina iet bojā nevainīgi cilvēki ir atbildīga Ķīna un Krievija, kuras izmanto veto tiesības, lai bloķētu ANO Drošības padomes (DP) rezolūciju pieņemšanu, sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Kā ziņots, Ķīna un Krievija vairākkārtīgi ar veto izmantošanu ir bloķējusi ANO DP rezolūciju pieņemšanu saistībā ar Sīrijā notiekošo vardarbību.

Vaicāts, vai Sīrijas gadījumā nevar runāt par Rietumvalstu, tostarp Latvijas īstenotās ārpolitikas izgāšanos, Rinkēvičs stingri noraidīja šādu situācijas traktējumu. Ārlietu ministrs skaidroja, ka viņš ir sarūgtināts par Krievijas un Ķīnas nostāju.

Viņš arī nedomā, ka Rietumvalstis būtu nespējīgas atrisināt problēmas situācijā, kad starptautiskā sabiedrība ir sašķelta. Ņemot vērā, ka Eiropas Savienība, ASV un Arābu līgas valstis dara visu iespējamo, lai uzlabotu situāciju, un ka "Sīrijas draugu konferencēs" piedalās tik daudz valstu, Rinkēvičs nevēlētos starptautisko sabiedrību raksturot kā sašķeltu.

Gadiem ilgi jau norisinās diskusijas par to, lai reformētu 1945.gadā izveidoto ANO DP dalībvalstu modeli ar mērķi padarīt tās darbību efektīvāku, piebilda ārlietu ministrs.

Jau vēstīts, ka Krievija un Ķīna jūlija otrajā pusē ANO Drošības padomē trešo reizi izmantoja savas veto tiesības, lai bloķētu rietumvalstu izstrādāto Sīrijas rezolūciju.

Rezolūcijā Sīrijas režīmam bija piedraudēts ar sankcijām, ja netiks pārtraukta smago ieroču izmantošana.

Kā ziņots, Lielbritānijā bāzētā cilvēktiesību organizācija Syrian Observatory for Human Rights jūlija otrajā pusē paziņoja, ka Sīrijā kopš nemieru sākuma pagājušā gada martā nogalināti jau vairāk nekā 20 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas