Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Riteņbraucējiem tumsā būs jāvalkā atstarojošās vestes

Tuvākajā laikā tiks izstrādāti ceļu satiksmes likuma grozījumi, kuri noteiks, ka ikvienā automašīnā ir jābūt atstarojošai vestei, pirmdien intervijā Latvijas Radio norādīja ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Pēc E.Zivtiņa vārdiem, šādi noteikumi nepieciešami gadījumiem, ja tumšā laikā autovadītājs izkāpj no auto kāda remonta veikšanai vai riepas nomaiņai. Šāda veste tumšā diennakts laikā būs jāvalkā arī ikvienam riteņbraucējam.

Kā stāstīja E.Zivtiņš, Vācijā riteņbraucēji tumšā laikā atstarojošo elementu uzliek uz kakla, Latvijā tā būs tieši veste. Šāda norma tiek ieviesta arī tāpēc, ka ceļu policija saņēmusi daudzu autovadītāju sūdzības par to, ka gan kājāmgājēji, gan riteņbraucēji tumsā nav redzami.

Kā norāda E.Zivtiņš, katru gadu, kad pulksteņa rādītājs tiek pagriezts par vienu stundu atpakaļ, tradicionāli pieaug ievainoto un bojāgājušo gājēju skaits. Tāpēc līdz gada beigām uzsvars tiks likts uz atstarotājiem. Viņš arī teica, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu gājēju drošība līdz ar atstarotāju izmantošanu ir palielinājusies par 26%. Pēc  viņa teiktā, tas ir labs rādītājs, taču salīdzinājumā ar attīstītām Eiropas valstīm Latvijai vēl ir kur tiekties.

E.Zivtiņs Dienai izteica cerību, ka grozījumi ceļu satiksmes likumā stāsies spēkā no 2009.gada 1.janvāra.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas