Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Robežsardze likvidē 166 amata vietas, atlaižot 83 cilvēkus

Valsts robežsardze (VRS) likvidējusi 166 amata vietas, atlaižot no darba 83 cilvēkus, informē robežsardzes pārstāve Jevgēnija Korne. Darbavietu likvidācija galvenokārt skārusi imigrācijas nodaļu personālu.

VRS priekšnieks Gunārs Dāboliņš aģentūrai BNS pastāstīja, ka atbrīvoti dažādu dienesta pakāpju darbinieki. To skaits tiek samazināts Limbažu, Valmieras, Valkas, Alūksnes, Liepājas, Saldus, Jelgavas, Bauskas un Aizkraukles pārvaldēs.

Izdevumu samazināšanai katram VRS darbiniekam atalgojums samazināts par 60-80 latiem mēnesī, papildus neizmaksās arī vienreiz gadā pienākošos pabalstu mēnešalgas apmērā. Tiem 1700 cilvēkiem, kam atalgojums ir mazāks par 360 latiem, algu saistībā ar Saeimas lēmumu samazināt nevar, taču daļai no tiem 1300 VRS darbiniekiem, kam alga ir lielāka, tā ir samazināta pat uz pusi, skaidroja VRS priekšnieks.

"Robežsardzē darbinieki piekrīt tam, ka atalgojums tiek samazināts, visi ar to ir morāli samierinājušies," sacīja Dāboliņš.

Savukārt tiem Valsts robežsardzes koledžas audzēkņiem, kuri nākamgad beigs mācības, darba vietas arī nākamgad tiks nodrošinātas. Taču jaunajā mācību gadā jaunus audzēkņus varētu neuzņemt, vai arī to skaitu ierobežot līdz minimumam, teica Dāboliņš.

VRS, izpildot prasību samazināt atalgojumu par 15%, jāietaupa 3,7 miljoni labu, bet, samazinot uzturēšanas izdevumus par 25%, jāietaupa 2,4 miljoni latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas