Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rosina ātrāk ieviest eiro

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Clash
C
Varētu padomāt, ka Latvija nav ES. Vajag kaut vai mēģināt šo jautājumu celt dienas kārtībā, bet vai tad kāds pie mums ko dara. Vismaz tiktu atvērts formus ES institūcijās par šo prblēmu.
engels
e
nu dziļāk jau vairs nevar-var tikai sliktāk
rupucs
r
man skiet ka pirms pievienoshanaas eirozai buus jaadevalvee lats
!
!
Nebūs labi pēc eiro ieviešanas ar cenām te. Kaut kas ir nokavēts, kaut kas tirdzniecībā ir sīkumaini ielaists - uz apgrozījuma neviens nemāk un negrib pelnīt.
Laikam
L
Hoakins Almunia ir korumpēts.
alias
a
Latvija eiro var ieviest arī vienpusēji un no tā tikai iegūtu.
Bo
B
Vai tad iespēja pateikt kaut ko tiek dota 1 reizi 10 gados? Šodien pateica nē, rīt pateiks jā. Un tas arī būs "skaidri un gaiši". ES strādā un viedokļi mainās.
kāpēcītis
k
ES jau skaidri un gaiši pateica, ka ne Baltijas valstīs, ne Bulgārijā pašlaik EUR neieviesīs...
EURO
E
Ja EURO šogad neieviesīs, daudzu valstu valūtas var sabrukt. Tā raksta arī Igaunijas ekonomisti.
?
?
Latvijas Bankas viedokli par šo tēmu Dienai divās dienās neizdevās iegūt. ___________________________________________________ ________________ Vai banka ir jau slēgta?!
Joks
J
Paši briti nemaz negrib eiro, bet iesaka to ieviest Austrumeiropā. Lai sāk ar sevi!
Clash
C
Beidzot tiek pausts vienīgai glabiņa risinājums. Latvijai nevajag staigāt ar izstieptu roku, bet jāizsaka ultimāts ES Komisijai bloķējoties ar pārējās austrumeiropas valstīp par tūlītēju eiro ieviešanu, pretējā gadījumā draudot ar pilnīgu valstu finašu monitārās politikas pārskatīšanu.
Paltraku Vilis
P
Eiropas Savienība var pieņemt tikai gurķu standartus- cik taisnam jābūt gurķim, tas ir viņu prāta līmenis. Eirobirokrati tādi paši auni kā mūsējie, starpības nav!!!
e.s.Blofeld
e
Neredzu kā pievienošanās eirozonai varētu Latvijā kaut ko uzlabot. Toties eiro stabilitāti gan Austrumeiropas iekļaušana varētu samazināt.
Juris
J
Nepatīk ,ja dzeltenai presei nākotnes scenārijs par eiropas sabrukumu!!! :))) Žēl jūs !!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI:

Vai būtu izdevīga pievienošanās eirozonai?

Mortens Hansens, Rīgas ekonomikas augstskola

No vienas puses, ir Māstrihtas kritēriji, taču vēl svarīgāka ir tirgus integrācija. Šajā ziņā Latvija pietiekami neatgādina eirozonas dalībvalsti un tai klātos grūti, jau drīzumā pievienojoties tai. Kritēriju maiņu neatbalstīs eirozonas konservatīvās valstis Vācija un Nīderlande, tās uztvers šādu soli kā eirozonas padarīšanu par caurkritušo valstu kapsētu, jo tas iedragās eiro uzticamību. Turklāt te ir morāla dilemma — citi redzēs, ka par kritēriju neizpildi nesoda, un veicinās to ignorēšanu. Laiki ir grūti, un Eiropa jau ir pastiepusi ļoti dāsnu roku, kopā ar SVF aizdodot Latvijai 35% valsts IK.

Vjačeslavs Dombrovskis, Starptautiskais Ekonomikas politikas studiju centrs

Tā bija pirmā SVF pieļautā iespēja — devalvēt latu un pēc tam pievienot Latviju eirozonai, noprotams no decembra ziņojuma. Tomēr to nepieļāva tieši neizpildīto Māstrihtas kritēriju dēļ, taču tie ir rakstīti citā laikā, kad par potenciālo partneru Itālijas un Spānijas finanšu disciplīnu šaubījās Vācija. Tomēr jārēķinās, ka augošajās dalībvalstīs, kuru ekonomikas cenšas panākt veco dalībvalstu ienākumu līmeni, inflācija vienmēr būs straujāka nekā agrāk labklājību ieguvušajā blokā. Šie kritēriji būtu jāpārskata, citādi jaunajām dalībvalstīm teju nav cerību iekļūt šajā klubā. Domāju, ka līdz ar finanšu atbalstu Latvijai noderētu tehniska palīdzība tirgus uzraudzībā, lai Pasaules Bankas un SVF eksperti ne tikai atbrauktu uz īsu brīdi, bet regulāri strādātu kopā ar ierēdņiem, iemācot viņus pareizi uzraudzīt finanšu institūcijas. Tad mēs varbūt būtu mazāk cietuši no globālās krīzes.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas