Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rosina piemērot akcīzes nodokli saldinātajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem

Šādu priekšlikumu grozījumiem Akcīzes nodokļa likumā iesniedza Andris Skride (AP), Ilmārs Dūrītis (AP) un Inese Voika (AP).

Deputāti rosina noteikt, ka bezalkoholiskajiem dzērieniem ar cukura saturu līdz pieciem gramiem uz 100 mililitriem akcīzes nodoklis par 100 litriem ir 7,4 eiro, ar cukura saturu no pieciem līdz astoņiem gramiem - 10 eiro, bet ar cukura saturu no astoņiem gramiem - 30 eiro.

Parlamentārieši piedāvā šādas izmaiņas ieviest no 2020.gada 1.jūnija.

Viņi uzskata, ka, ieviešot šādas izmaiņas, samazināsies saldināto produktu patēriņš, kā arī būs nodokļu ieņēmumu pieaugums, ko novirzīt sabiedrības veselības vajadzībām. Tāpat, pēc deputātu domām, šādi notiks veselības aprūpes budžeta izdevumu samazinājums noteiktu modificējamo slimību ārstēšanai ar tai sekojošu racionālāku līdzekļu pārdali citu slimību ārstēšanai.

Līdz ar izmaiņām palielināsies arī iedzīvotāju veselīgi nodzīvoto dzīves gadu skaits, kā arī veselībai draudzīgāko produktu īpatsvars bezalkoholisko dzērienu tirgū.

Šo priekšlikumu vēl vērtēs gan Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, gan deputāti parlamenta sēdē.

 

Top komentāri

Maija
M
Kapes siem idiotiem, dienas zagliem, Latvijas izlaupitajiem deputatiem PAR, idiotiskajas smadzenes ir sudi un mizeli bet ne peleka masa? Vai pareizak nebutu, ja pienemtu normas ar cukura daudzuma ierobezosanu saldenajos dzerienos, jo ir daudzi dzerieni, kuros tiesam ir parsaldinatiba, parak daudz cukura, bet ne celt kaut kadus nodoklus, lai sie kropli deputati, ministri, prezidenti sos nodoklus nozagtu un noritu? Ja kadam tiesam rup, bet patiesiba jau nevienam nerup, Latvijas iedzivotaju labturiba, partikas kvalitate un tas iespaids uz iedzivotaju veselibu tad visu to var noregulet ar standartiem, noteiktiem apjomiem, bet ne ar nodokliem. Izskatas, ka sie idiotiskie deputati neko citu neprot ka tikai pacelt nodoklus, lai varetu apmierinat savas alkatigas rikles, savu egoismu. Vini tikai to vien gaida, lai latviesu pensionari atrak nomirtu, tapec jau merde ar bada 300-400€/menesi pensija.
kilihitman
k
Pr kuras valsts atīstību šie deputati domā, paldies, ka sabalsoja vinņus, gan jau lietuvieši un visa pārējā eiropa, jo cilveki jau taa brauc uz Lietuvu ieprikties, sis noteikti atgriezis naudu Latvijā...
latvietis
l
Šie debīlie izdzimteņi jau vairāk neko neprot, kā tikai izdomāt jaunus nodokļus, lai dzītu tautu tālāk nabadzība un piebāztu miljonāru kabatas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas