Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rosina reorganizēt divas valsts inspekcijas

Tiks rosināta Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas un Valsts proves uzraudzības inspekcijas reorganizācija, informē Valsts kanceleja.Par to šodien pavēstīja funkciju audita komisijas darba grupas vadītājs, Zemkopības ministrijas Politikas koordinācijas departamenta vadītājs Pēteris Lībietis. Viņš informēja, ka galvenais ieteikumus ir integrēt Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju Valsts ieņēmumu dienestā, ietaupot 40 tūkstošus latu, un nodot daļu Valsts proves uzraudzības inspekcijas funkcijas privātajam sektoram, pārejas periodā šo iestādi pārveidojot par valsts kapitālsabiedrību.

Funkciju audita komisijas locekļu viedoklis par priekšlikumiem atšķīrās, tāpēc ziņojumu virzīs izskatīšanai valdībā. Funkciju audita komisija tika iepazīstināta ar sabiedrības iesūtītajiem priekšlikumiem par birokrātijas mazināšanu. Lielākā daļa priekšlikumu ir par sadarbības problēmām starp iestādēm, to uzturētajiem reģistriem un savstarpējo savietojamību. Liela daļa iedzīvotāju, īpaši uzņēmēji iesaka samazināt kontroles un uzraudzības intensitāti. Funkciju audita komisija kopš marta beigām ir saņēmusi vairāk nekā 300 priekšlikumus.Funkciju audita komisijas vadītāja, Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane informēja, ka, balstoties uz sabiedrības priekšlikumiem, ir plānots veikt papildus funkciju auditus šā gada pirmajā pusē. Viens no horizontālās jomas auditiem tiks veikts par funkcijām, kas saistītas ar izglītības iestāžu (valsts un privātās) un privāto uzņēmēju kontroli, uzraudzību, akreditāciju, pārbaudēm un novērtēšanu, lai samazinātu kontroles un uzraudzības slogu izglītības iestādēm un uzņēmējiem. Nākamais apjomīgais audits ir plānots par iestāžu informācijas sistēmu uzturēšanas funkciju izmaksu izvērtējumu, lai nodotu tās ārpakalpojumu iepirkumiem, pārskatīt nozīmīgāko valsts reģistru īstenotās funkcijas, lai nodrošinātu to sadarbspēju.Funkciju audita komisija izveidota, lai veicinātu labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldē un uzlabotu valsts pārvaldes darbības efektivitāti, sniedzot atbalstu valdības lēmumu sagatavošanā un ieviešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Pilns ziņojuma teksts par Funkciju audita komisijas darba rezultātiem ir pieejams Ministru kabineta tīmekļa vietnē: http://www.mk.gov.lv/lv/vk/funkciju-audita-komisija/zinojumi/

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas