Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rotācija Valsts policijā rada aizdomas par varas koncentrāciju dažu rokās

Kopš šā gada marta līdz ar jaunā Valsts policijas (VP) šefa Valda Voina iecelšanu amatā jaunas sejas parādījušās arī citās svarīgās policijas struktūrvienībās. Policijas priekšnieks apgalvo, ka galvenais kandidātu atlases princips rotācijai ir viņu profesionalitāte un iepriekš paveiktais. Dienas pētījums gan liecina, ka veidojas kārtējā "savējo" sistēma — visi, kuri nokļūst augstos amatos, nāk vai nu no Ekonomikas policijas (EK), vai ir strādājuši kopā ar iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) vīru policijas Iekšējā drošības biroja vadītāju Raimondu Mūrnieku.

Kādēļ augstos amatos tikuši cilvēki tieši no EP, pārliecinoša izskaidrojuma nav. Ne pati EP, nedz arī prokuratūra, kas lietas no EP virza tālāk uz tiesu, nespēja nosaukt nevienu pēdējos gados nozīmīgu šīs iestādes atklātu lietu, kas tad varētu kalpot par pierādījumu sekmīgam EP darbam. Ministre L.Mūrniece no rotācijām norobežojas. Kandidātu atlase esot viņas ieceltā VP šefa V.Voina izvēle un viņa tajā neiejaucoties. "Es pazīstu šos cilvēkus personīgi, bet negrasos iejaukties viņu karjerā," norādīja L.Mūrniece, kura pati savu karjeru iekšlietu sistēmā sāka Drošības policijā. Vairāki tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, kuri vēlējās palikt anonīmi, apgalvo pretējo: V.Voins ir pārāk piesardzīgs, lai šādas rotācijas veiktu viens, nesaskaņojot ar ministri.


[Žurnālistes Ingas Spriņģes rakstu "Savējie policisti" lasiet laikrakstā "Diena"!]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas