Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Russkije...*

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
>> krevedko
&
"Pusfašists"Ulmanis atšķirībā no komunistiem Ļeņina un Staļina nevienu savas vai citas valsts pilsoni nav noslepkavojis.
juris
j
Jā, nu patīkami dzirdēt pirmo reizi Latvijā kāds krievs avīzē mēģinājis paskatīties uz latvieti pozitīvi (ar jautājumu - kas ir labais latviešos? ) un nav atbildējis ar - nekas vai - nezinu. Diemžēl, tas [protams] ir noticis latviešu avīzē. Vai kaut ko tādu sagaidīsim arī krievu lapās? Pagaidām neticu, bet intervētā jauniete dod kaut kādu naivu cerību. Varbūt....
Йа креведко
Й
"Vismaz 80 % nelatviešu ir lojāli valstij. " Jā, jā! Varbūt tieši tā pēc apmēram šis krievu skaits pēc statistikas datiem vēlas krievu valodu kā otro valsts valodu, izglītības reformas atcelšanu un... kaut kas vēl bijis šajā komplektā... Droši vien lai dotu nepilsoņiem tiesības balstot. Bet par Ievu. Viņai būtu jāsarpot humors ar tiem prezidentiem! Jūs, Ieva, man atgādināt tipisku latvieti, kas krievu mācīs pat krievu valodas gramatikai, uzskatot, ka tās esot jūsu pienākums, lai būtu īstiem saimniekiem šajā zemē)). Tā jums to novēlējis jūsu pusfašists, totalitārists Ulmanis))) Kaut tādas, kā jūs, krievu gramatikā esat pilnīgas nejēgas))
Labs raksts
L
Latvijā patiešām ir daudz gudru un draudzīgu krievu, tie ir Latvijai vajadzīgi. Vismaz 80 % nelatviešu ir lojāli valstij. Gaisu jauc Latvijas krievu prese, bijušo ofiņu kundzes un Putina hunveibini, bet tie pamazām pieklusīs. Esmu optimistisks jautājumā par sabiedrības konsolidāciju.
d'Andris
d
Dziļi vīlos, lasot Йа креведко komentārus pie šī raksta :( Man bija radies labāks priekšstats. Ieklausies savos vārdos - tu prasi okupētajiem atvainoties okupantiem, tad varbūt kaut ko solies darīt savādāk. Varbūt to pašu tu kā vācietis piedāvātu ebrejiem? Esmu jau rakstījis, ka latvieši negaida atvainošanos no krieviem vai krievvalodīgajiem. Mums vajadzīga okupācijas fakta atzīšanas no PSRS mantinieces Krievijas! Kremlis šo soli neiet apzināti, lai uzturētu spriedzi šeit. Ne jau krievu dēļ (skat. Abhāzija, Moldova) Ja runā par iespējamo kompensāciju slogu - tas taču nekad nenotiks! Krievija par tādiem rēķiniem nekad nemaksās un ne ES, ne ASV arī neprasīs :) Tādēļ, ja nerunājam par vēsturi ... Latvijā ir noteikti likumi pilsonības iegūšanai un katrs to prasības var pildīt vai nepildīt. Ar atbilstošām sekām. Lai veicas viesiem, kas ar mums! Lai veicas sava ceļa gājējiem! Tikai bez naida :)
Ieva
I
Un vispār PSRS bija tāda ļoti laba multfilma par runci Leopoldu, kas visus aicināja dzīvot draudzīgi, taču tas nebūs iespējams, kamēr tev līdzīgi ļautiņi domās tikai par to, vai uzmesties par savu tautiešu aizstāvi (īstenie aizstāvji tautiešiem rīko bezmaksas valodas kursus), vai arī par to, ka tipa vajadzētu baigos kalnus gāzt, ja vien aizkrāsnē nebūtu tik silti un jauki!
Ieva
I
Nu redzi, mīļum, ja būtu kaut cik interesējies par to, kas šeit notiek, tad zinātu, ka prezidents ir ieliktenis, vismaz vietējais. Jo Vaira principā varēja nospļauties uz šo te putru un notīties kaut atpakaļ uz Kanādu. Un arī partiju bosi ir ielikteņi, vismaz varas partiju, jo ne jau velti pat ASV vēstniece uzsvēra, cik liela pie mums ir loma vīram ar hūti no piejūras pilsētas un otram, no mākoņiem. Šleseru viņa gan aizmirsa, bet Šlesers vispār ir unikāla parādība......
Ieva
I
Man ir nožēlas sajūta par to, ka daļa latviešu tik lēti noticēja gan ar sifilisu sirgstošajam Iļjičam, gan Ādolfam ar viņa nesaārstēto triperi un parkinsonismu. Taču gadsimtiem ilga okupācija neapšaubāmi ietekmē tautas uztveri, tāpēc nevar vienādi vērtēt krievus, kas kopš mongoļu-tatāru laikiem varēja diezgan netraucēti ārdīties gan Eiropā, gan Āzijā, un latviešus, kuriem viens kungs mainījās ar otru.
Йа креведко
Й
Un par pilsonību. И про пилсонибу. Спасибо, как нибудь без сопливых обойдемся. Пилсониба у меня есть, ага. Вот думаю, varbūt iefiltrēties kādā īsti latviskā partijā un kļūt par prezidentu? Krievija man ar naudu palīdzēs, bet naudu latviskās partijās arī baigi mīl, varbūt jo īpaši))) Клюшу пар президенту, ун тад параадишу фашистием шито кузькину мать)))
Йа креведко
Й
"Bet strēlniekus un leģionārus nav ko pīt iekšā, jo krievu bija daudz daudz, daudz vairāk gan starp Ļeņina, gan Hitlera pakalpiņiem" Nu un kas, ka bijis vairāk? Mēs tomēr runājam šobrīd par jums, latviešiem, konkreti par jums, cilvēku ar niku Ieva. Jums jābūt sirdsapziņai un vainas izjūtai. Arī par savu tautu, par saviem latviešu senčiem. Pirms kaut ko prasīt no mums, sāciet labāk no sevīm! Palūdziet mums, krieviem, piedošanu. Tad varbūt arī mēs mēģināsim visas tās jūsu vēsturiskās un fizioloģiskās sāpes saprast)))
Ieva
I
Es tev slinkais ķēms (jo neviens taču neliedz naturalizēties) pilsonību varbūt arī piešķirtu, citādi mūsu politikāņu aprindas aiz pašu slinkuma kļuvuši līdzīgi gadiem netīrītam smirdošam novadgrāvim un ja izrādītos, ka ir uzradies vesels bars indivīdyu, kas tiesības grib šeit, bet dzīvot-Krievijas paspārnē, tad šie varbūt beidzot sarosītos, jo kam viņi tur Krievijā būtu vajadzīgi, taču no otras puses ne poza (dodiet un viss!), nedz arī stulbums (nacionalizācijai ir pārāk lielas prasības) par politisko briedumu neliecina, tāpēc iztiec tāpat. Bet strēlniekus un leģionārus nav ko pīt iekšā, jo krievu bija daudz daudz, daudz vairāk gan starp Ļeņina, gan Hitlera pakalpiņiem. Savukārt faktu, ka PSRS mūs okupēja nekādi nevar noliegt, jo atbrīvotājiem vajadzēja prasties un no atbrīvotās teritorijas aizvākties!
Йа креведко
Й
Кто нибудь может мне объяснить, зачем мне признавать оккупацию и отказываться от русского национализма. Утром - деньги, вечером - стулья. Вначале давайте всем русским гражданство, меняйте законы о выборах и о языке. А то с латышей тоже можно потребовать извинений за красных латышских стрелков и легионеров СС. И отказа от латышского национализма. То лько не надо парить про "родину" и про легкость процедуры натурализации. А также про то, что тогда еще не было латышского государства, а легионеры СС не просто эсэсовцы, а армейские эсэсовцы. Мысль моя проста: уймитесь с "оккупацией" и "русским национализмом" - и миерс вирс земес лабас грибас цилвеекос тогда и наступит.
th18
t
Lai atzīst okupāciju un atsakās no krievu nacionālisma!!!!
Tā tas ir...
T
Raksts labs.Bet samierināšanās varēs sākties tad kad līdzīgi raksti sāks parādīties krievu presē,kad krievi beigs balsot par tādiem politveidojumiem kā PCTVL.Pret tādiem krieviem kā autore un intervējamā meitene iebildumiem nevajadzētu būt.
Йа креведко
Й
В сторону Кремля: - Нам здесь хорошо! А потом в сторону латышей: - А теперь давайте гоните нам гражданство и второй гос.язык, как договаривались.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas