Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

SAB rīcībā pašlaik nav informācijas, ka Krievija varētu apdraudēt vēlēšanu procesu

Krievijas specdienesti saglabā interesi par iekšpolitisko situāciju Latvijā, tajā skaitā par 13. Saeimas vēlēšanām un to iespējamiem rezultātiem, taču patlaban nav informācijas, ka vēlēšanu process varētu tikt ārēji apdraudēts, aģentūrai LETA atzina Satversmes aizsardzības birojā (SAB).

SAB gan neatklāja, kādā veidā Krievijas puses interese izpaužas un par ko tieši kaimiņvalsts specdienesti interesējas. SAB uzsvēra, ka turpina pastiprinātu uzmanību pievērst pazīmēm par kiberuzbrukumiem, kas pieskaņoti vēlēšanu procesam. Pašreizējā situācijā SAB rīcībā nav informācijas, ka Saeimas vēlēšanu process varētu ārēji tikt apdraudēts.

SAB pagājušā gada darbības publiskajā pārskatā teikts, ka 2017. gadā Krievijas specdienesti sekoja līdzi pašvaldību vēlēšanu norisei, analizēja to iznākumu, tajā skaitā vērtējot, vai un kā municipālo vēlēšanu rezultāti ietekmēs partiju pozīcijas 6. oktobrī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Ņemot vērā risku par iespējamu Krievijas kiberaktivitāšu pieaugumu saistībā ar gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, SAB atbilstoši kompetencei 2017. gadā aizsāka un šogad turpinās pastiprinātu uzmanību pievērst pazīmēm par kiberuzbrukumiem, kas pieskaņoti vēlēšanu procesam.

Top komentāri

Vai tad kādreiz ir bijusi?
V
Neatceros, ka SAB būtu bijusi kāda informāciju par Latvijas valstiskuma graušanu. Visa kremļa 5.kolona darbojas brīvi un atklāti.
rekur
r
Vai SAB vai DP ir konstatējusi, ka Krievija dod naudu kādai Latvijas politiskajai partijai. Nav. Kāpēc nav konstatējusi. Bet, varbūt nedod? Vai ir atmaskots kāds Krievijas apmaksāts trollis internetā? Nav. Kāpēc? Varbūt, ka ir masa bezmaksas komentētāju, bet par Kremļa samaksu neviens nav atrasts??? Kur ir tā apmaksātā 5. kolonna. Gribu redzēt. Parādiet!!!!!
Dens
D
Latvija priekš Krievijas nav pietiekoši interesanta, un ir pārāk nenozīmīgs spēlētājs. Tikai daļa nacionāli apmāto, kā NA atbalstītāji nemitīgi atgādina par Krievijas "lielo interesi" šeit kaut ko ietekmēt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas