Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

SAB vadītāja amatam atkārtoti virza Kažociņu

Nacionālās drošības padomes locekļi piektdien par Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja kandidātu izraudzījās Jāni Kažociņu, kurš vadīja biroju arī pēdējos piecus gadus un, kura pilnvaras šajā amatā beidzas maijā. Kačociņu atbalstīja visi padomes locekļi.NDP sēde ilga nepilnas piecas stundas, taču amatpersonas komentārus nesniedza, vienīgais, kas runāja bija valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš pavēstīja, ka lēmums pieņemts pēc vienprātības principa, kas nozīmē, ka J.Kažociņu atbalstīja visi padomes locekļi. Tomēr Zatlers neatbildēja uz jautājumu, kāpēc padomes sēde ilga vairākas stundas un par ko amatpersonas diskutēja. Zatlers arī neatklāja vai SAB amatam tikušas apspriestas citas kandidatūras. Sēdes ilgst tik ilgi, jo SAB ir nopietna institūcija, tāds bija Zatlers komentārs. SAB vadītāju amatā ieceļ Saeima pēc NDP priekšlikuma.

NDP locekļi ir Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, aizsardzības ministrs, ārlietu ministrs, iekšlietu ministrs un SAB direktors. Padomes sēdēs ir tiesības piedalīties ģenerālprokuroram.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, J.Kažociņš dzimis 1951.gadā Lielbritānijā. Viņš ieguva bakalaura grādu filozofijā, kā arī virsnieka pamatizglītību. J.Kažociņš bija britu armijas virsnieks. 2002.gadā viņš priekšlaikus atvaļinājies no Lielbritānijas bruņotajiem spēkiem brigādes ģenerāļa pakāpē un atgriezies Latvijā. 2003.gadā viņš bija toreizējā Ministru prezidenta Einara Repšes (JL) ārštata padomnieks.

(papildināts ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas