Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Sabiedrība citai politikai" akcijas vairs nerīkos, strādās pie programmas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Optimists
O
Pietiek vienreiz muldēt un provocēt večukus.Latvijas valstelē nav naudas,jo visa nauda ir nozagta.Lai varētu palielināt penesijas IR JĀSAKĀRTO UZŅĒMĒJVIDE.jĀSABALANSĒ UN PILNĪGI JĀMAINA NODOKĻU POLITIKA.Jālikvidē (tur nav ko rekonstruēt) VID un jāizveido jauna tipa iestāde,kas veicina uzņēmējdarbību un nevis likvidē jebkuru vēlmi maksāt nodokļus pilnā apmērā.Tad arī būs gan pensijas,gan viss pāre'jais.Taču tagad balstīt šo valsteli var tikai ar represīvām metodēm,jo paši zagļi un citi politiķi nemaksā nodokļus pilnā apmērā un neredzu nekādu iemeslu,kāpēc vispār maksāt nodokļus valstelei.
andzs
a
Izbeidziet! Es atnācu ar visu savu varzu: diviem bērniem un abiem znotiem, tiesa- trešais noteikti nenobalsoja, jo piedalījās kāzās, bet darīju, ko varēju. Nav mana vaina, ka citi nevarēja atčāpot līdz vēlēšanu iecirknim. Vienalga, domāju, ka kaut kāds signāls jau varas orgāniem tika dots. Bet varbūt tie ,,orgāni" ir par trekniem, lai viņiem klāt tiktu kāds bikstījums. Varbūt pēc šīs ziemas apkures apmaksas beidzot atmodīsimies, vismaz tie, kas būs izdzīvojuši...
>> history
&
Pilnīgi Tev piekrītu, tikai par šo tēmu neviens nekad nerunā, jo to neizprot. Visi tikai brēc par aplokšņu algām. Ja vairākums uzņēmēju spiesti tā darīt, tad vaina ir sistēmā. Arī tas mini uzņēmējs gribētu sev un saviem darbiniekiem oficiāli algu tūkstošos un krāt savai pensijai, taču to nav spējīgs. Visa nelaime sākās ar to, kad ieplūda Eiropas nauda, ar kuru "gudrie" Kalvīša ekonomisti pacēla neadekvāti lielas algas bez efektivitātes paaugstināšanas. Un sākās vāveres ritenis - tam jāpieliek, tam, un tam arī. No budžeta jau viegli to darīt, bet uzņēmējam nauda jānopelna. Un tagad, kad jāpievelk jostas, rodas problēmas. Valsts kantoros un pašvaldībās par daudz liekēžu, tos visus uzņēmēji nespēs uzturēt. Kur ieguldījumi investīcijās, kas pelnīs naudu? Nauda ir vienkārši šiki notērēta, un par to atbildīgs Kalvītis un TP.
Tāuntā
T
">>> Latvijā ir 440568 vecuma pensionāru, kam pensijas ir zem 200 latu. ====== Un kādi 150 tūkstoši no viņiem ir nepilsoņi :) " =============================== Kalvi, nevajag d%&st. Piem., manai mātei (80) darba stāžs ir 47 gadi bez pārtraukumiem(augstākā izglītība, ģeogrāfijas skolotāja, lielas grāmatnīcas vienas no nodaļām vadītāja). Pansija- nepilni 130 lati. Maksa par privatizēto 2-istabu (~50 m2) dzīvokli šā gada janvārī- 75 lati. Izdevumi zālēm- lati 40 mēnesī. Ja es nepalīdzētu, tak neizvilktu. Viņa gan bija balsot.
KRISTA
K
Uzr eferendumu negāju tāpēc, ka NETICU ne Štokenbergam, ne Kokinam, ne tam trakajam pensionāram, kas visu laiku kliedz par mērdēšanu badā.
zvirbulēns
z
Arī SCP ekonomists Gatis Kokins apliecina, ka SCP turpmāk neorganizēs sociālo grupu aizstāvības akcijas. "Iespējams, mēs varam atbalstīt vienu vai otru akciju. Taču mēs neesam sociālā protestētāju partija," saka G.Kokins, uzsverot, ka sabiedrībā ir radies maldīgs priekšstats. -------------- Nu re, nu var tak, ja saņemās, būt godīgi.
Ieva
I
Teorētiski, protams, daļa invalīdu var (un vēl lieka grib) strādāt, taču te mēs atduramies pret situāciju veselības aprūpē: ja tas pats hroniskais slimnieks palīdzību saasinājuma gadījumā rindu dēļ ir spiests gaidīt mēnešiem, ja ne gadiem (izņemot, ja viņu ar ātrajiem aizrauj uz slimnīcu), tad ar strādāšanu iet švaki, jo kurš darba devējs gan gribēs (un viņam to nevar piespiest) ķēpāties ar sprāgoni. Kāpēc ir rindas? Nu, pirmkārt ,tāpēc, ka trūkst nepieciešamās diagnostiskās aparatūras un ārstu, kas ar to strādā. Tā kā naudu vajag vismaz, lai procentos no IKP sanāk tik daudz kā kaimiņos, tikai ar veselību aprūpi ir tas pats, kas ar jebkuru jomu: nauda tiek bezdievīgi šķērdēta gan lai barojot kopš neatkarības atjaunošanas tikai augušo birokrātu baru, gan trūcīgās informācijas dēļ (pat daudzi ārsti klusē kā partizāņi, gan dēļ bezpalīdzīgi vienaldzīgās attieksmes pret ārstniecības režīma pārkāpējiem (tiem, kas pat pēc nonākšnas slimnīcā turpina smēķēt, dzert un rīt kā cūkas)....vārdu sakot darba ir daudz.....
Ieva
I
Ir, protams, aizdomīgi invalīdi, piemēram, Lembergs, taču es daudz biežāk satieku tādus, kas knapi velk kājas un nekādu pensiju nesaņem. Turklāt, ja ņemam vērā to, cik lielas ir pensijas, un to, ka invalīdam, pat hroniski slimajam, kas pats spēj sevi aprūpēt vajag daudz vairāk, nekā pensionāram, tad.....
Alex
A
No esošā simtiem tūkstošiem invalīdu skaita vispirms izslēgt viltus invalīdus,kam komisija piešķir invaliditāti pēc sev vien zināmiem kritērijiem. Tad no tās pašas summas iznāktu tiešām slimajiem.
Uno
U
Ja viņi pārvilinātu pie sevis Leiškalnu, tad tur kaut kas varbūt izdotos, bet ar Kleibergu, Kokinu un tiem miljonāriem neko labu viņi neuzrakstīs.
history
h
Radās pārdomas par kādu cilvēku mini uzņēmēju - ražotāju. Dotajā brīdī viņš var atļauties maksāt sev un 3 strādniekiem oficiālo algu katram 180.- Lai noturētu strādniekus, protams tiek maksāta aploksnē ~400- 500 katram. Vecākiem katru mēnesi pārskaita 600.-. Rēķiniem, bērnu vajadzībām, - 300.-. Saskaitot sanāk kādi 3000 mēnesī, par kuriem netiek maksāti nodokļi. Slikti? It kā jā. Bet kas pie tā vainīgs? Ja tos 3000 pilnībā legalizē, un maksā darbiniekiem oficiāli pilnas algas, tad ir kaut kur jāpiepelna vismaz vēl 1500 latu nodokļu nomaksai. A par tiem 1500 latiem veselus 3 mēnešus var vecākus uzturēt. Sāpīgi.
k
k
interesanti vai tev ir nauda, vai tu spej atbildēt par saviem vecākiem un bērniem, ko tu nemitīgi ubago.
Ieva
I
Populisms bija nevis pati ideja (lai gan nesaprotu, kāpēc neierosināja celt socnodrošinājuma pabalstu, lai kas tiek arī vēl lielākos sūdos esošajiem invalīdiem), bet gan tas, ka idejai nebija nekāda reāla seguma, tikai tukša solīšana, ka kaut ko kaut kad ieviesīsim....beigās jau grozījumu aizstāvji arī skaidri pateica, ka tas viss ir bajadzīgs tikai, lai pārziemotu, taču tik liels tas iecerētais paaugstinājums nebija, lai ļautu uzēst tauciņus līdz mūža beigām.....
Kinza
K
Nu ko var ņemties.. Man ir gluži vienalga, vai Štokijs, vai Kokijs kaut ko ierosina, bīda,viņu politiskā nākotne man vienaldzīga, bet runa ir par dzīviem cilvēkiem, no kuriem daudzi nākamo pavasari nesagaidīs šīs valsts amorālās politikas un līdzpilsoņu vienaldzības rezultātā. Argumentācija par naudas trūkumu budžetā, sistēmas graušanu ir vienkārši smieklīga, var tikai pabrīnīties cik daudzi it kā domājoši cilvēki uzķeras ciniskajam blefam un sāk kaut ko skaitļot līdz. Varbūt kāds var patiekt ,kurai jomai mūsu vadoņiem pietiek naudas?Varbūt bērnu pabalstiem, izglītībai,veselībai, ekonomikas attīstībai,zinātnei?
k
k
kokins bija kā gramafona plate, un tās ačeles

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Referenduma rezultāti

Sociologi vērtē iedzīvotāju aktivitāti referendumā

Grozījumu iniciatori zemo aktivitāti saista ar "iebiedēšanas kampaņu"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas